Pop-upwinkel Hoge Vucht Breda

In de pop-upwinkel vinden bezoekers bijvoorbeeld eenvoudige ‘tablets’, die aangeven welke dag het is. Ook helpen ze herinneren aan het innemen van medicijnen. Hulpmiddelen om zelf steunkousen aan te trekken, of de trap op te lopen. Maar ook een ‘drukvest’, voor kinderen met ADHD. Iedereen kan gratis en vrijblijvend binnenlopen, rondkijken en een kopje koffie of thee drinken. De getoonde producten zijn niet te koop.

Feestelijke opening

De pop-upwinkel werd op vrijdag 2 maart feestelijk geopend door wethouder Miriam Haagh. Daarbij waren robot Zora en zeehond Paro aanwezig .Ook werd er tijdens de opening een nieuw hulpmiddel gepresenteerd gericht op lifestyle monitoring.

Openingstijden

De winkel is tot en met 7 april  geopend op woensdag, vrijdag en zaterdag welkom, van 13.30-16.00 uur. Op al deze dagen is er een presentatie van 12.30 tot 13.15 uur. Met onderwerpen als positieve gezondheid, langer zelf thuis wonen, brandveilig wonen en dementie. Op de website van Zorg voor Elkaar Breda staat wanneer welke presentatie plaatsvindt. Aanmelden is niet nodig.

Samenwerking

De pop-upwinkel is gestart door de gemeente, het CIC en Avans. Hierbij krijgen zij hulp van diverse partijen uit de stad. Studenten en vrijwilligers zorgen samen voor de uitleg in de winkel. De studenten komen van het Vitalis College en Avans Hogeschool; de vrijwilligers van Wonen met Gemak en Brandveilig Leven. Mensen die dat willen kunnen worden gehaald en gebracht met een Riksja. Daarvoor kunnen ze een afspraak maken via Zorg voor Elkaar Breda.

Locatie pop-upwinkel: Brusselstraat 6 (in winkelcentrum Hoge Vucht, naast Emté)
Openingstijden: 2 maart t/m 7 april, iedere woensdag, vrijdag en zaterdag, 13.30 uur-16.00 uur.
Themapresentaties: Dagelijks, 12.30 uur - 13.15 uur, programma op www.zorgvoorelkaarbreda.nl

  

Laatste evenementen