Alzheimer Assistent helpt bij dagelijkse zorg voor mensen met dementie

Alzheimer Assistent is een interactieve informatiemiddel en hulp voor mantelzorgers van mensen met dementie. De assistent is behulpzaam, altijd bij de hand en gratis! Probeer de Alzheimer Assistent met tips en adviezen, verhalen van lotgenoten en houd zelf een dagboek bij, dat u kunt delen met anderen.

In de Alzheimer Assistent staat informatie en tips over meer dan 60 onderwerpen, in tekst én in video. Deze adviezen worden gegeven door experts en mantelzorgers. En het aanbod van informatie zal blijven groeien. Gebruikers kunnen namelijk zelf tips delen en onderwerpen aandragen. Zo wordt de Alzheimer Assistent een breed gedragen hulpmiddel voor iedereen die samenleeft met iemand met dementie. Naast de informatie biedt de applicatie ook de mogelijkheid om een 'verslag van de dag' bij te houden, waardoor de zorg met naasten makkelijk gedeeld en georganiseerd kan worden.

De Alzheimer Assistent biedt u de volgende functies:

 • Wijzer over dementie
  Een handig overzicht met tekst en video’s over herkenbare situaties. U kunt hier uw eigen ervaringen en tips uitwisselen met andere mantelzorgers.
   
 • Mijn verslag van de dag
  Het verslag van de dag is uw persoonlijke dagboek. Uw eigen ervaringen kunt u hier beschrijven en delen met anderen.
   
 • Alzheimer verhalen
  Verhalen van andere, al dan niet bekende auteurs over hun ervaringen met een persoon met dementie.
   
 • Mijn Alzheimer Nederland (na inloggen zichtbaar)
  Een persoonlijke omgeving waarin na aanmelden persoonlijke voorkeuren worden opgeslagen.

Alzheimer Nederland

Alzheimer Assistent is een initiatief van Alzheimer Nederland. De inhoud van Alzheimer Assistent is in samenwerking met mantelzorgers ontwikkeld en geaccrediteerd door specialisten.

Privacy beleid

Persoonlijke gegevens die u in Alzheimer Assistent invoert, worden opgenomen in een gegevensbestand. Deze worden voor geen andere doeleinden gebruikt dan toegang te geven tot de app of u te informeren over de doelstellingen van Alzheimer Nederland en de Alzheimer Assistent

Deze app is uitsluitend beschikbaar in de App Store voor iOS-apparaten.

Meer informatie

Andere interessante innovaties

 • Obi - de robot waarmee je zelfstandig eet

  Als je je armen niet of nauwelijks kunt bewegen, is eten een uitdaging. Je partner, mantelzorger of een zorgprofessional kan je natuurlijk helpen bij de maaltijd. Maar hoe fijn zou het zijn om zelfstandig te eten? Dat kan met Obi: een eetrobot, die het mogelijk maakt om in je eigen tempo te eten, waar en wanneer jíj dat wilt.

 • Babbeltrucmelder - alert bij deurcriminaliteit

  Met één druk op de knop die je bij je draagt, krijg je direct ondersteuning bij het vermoeden van deurcriminaliteit. Geeft een gevoel van veiligheid in je eigen huis, met de mogelijkheid om hulp in te schakelen.