Alzheimer Assistent helpt bij dagelijkse zorg voor mensen met dementie

Alzheimer Assistent is een interactieve informatiemiddel en hulp voor mantelzorgers van mensen met dementie. De assistent is behulpzaam, altijd bij de hand en gratis! Probeer de Alzheimer Assistent met tips en adviezen, verhalen van lotgenoten en houd zelf een dagboek bij, dat u kunt delen met anderen.

In de Alzheimer Assistent staat informatie en tips over meer dan 60 onderwerpen, in tekst én in video. Deze adviezen worden gegeven door experts en mantelzorgers. En het aanbod van informatie zal blijven groeien. Gebruikers kunnen namelijk zelf tips delen en onderwerpen aandragen. Zo wordt de Alzheimer Assistent een breed gedragen hulpmiddel voor iedereen die samenleeft met iemand met dementie. Naast de informatie biedt de applicatie ook de mogelijkheid om een 'verslag van de dag' bij te houden, waardoor de zorg met naasten makkelijk gedeeld en georganiseerd kan worden.

De Alzheimer Assistent biedt u de volgende functies:

 • Wijzer over dementie
  Een handig overzicht met tekst en video’s over herkenbare situaties. U kunt hier uw eigen ervaringen en tips uitwisselen met andere mantelzorgers.
   
 • Mijn verslag van de dag
  Het verslag van de dag is uw persoonlijke dagboek. Uw eigen ervaringen kunt u hier beschrijven en delen met anderen.
   
 • Alzheimer verhalen
  Verhalen van andere, al dan niet bekende auteurs over hun ervaringen met een persoon met dementie.
   
 • Mijn Alzheimer Nederland (na inloggen zichtbaar)
  Een persoonlijke omgeving waarin na aanmelden persoonlijke voorkeuren worden opgeslagen.

Alzheimer Nederland

Alzheimer Assistent is een initiatief van Alzheimer Nederland. De inhoud van Alzheimer Assistent is in samenwerking met mantelzorgers ontwikkeld en geaccrediteerd door specialisten.

Privacy beleid

Persoonlijke gegevens die u in Alzheimer Assistent invoert, worden opgenomen in een gegevensbestand. Deze worden voor geen andere doeleinden gebruikt dan toegang te geven tot de app of u te informeren over de doelstellingen van Alzheimer Nederland en de Alzheimer Assistent

Deze app is uitsluitend beschikbaar in de App Store voor iOS-apparaten.

Meer informatie

Andere interessante innovaties

 • Tworby - driewieler ombouwmodule

  Heb je ondersteuning nodig tijdens het fietsen en wil je het liefst je eigen fiets behouden? Dit hulpmiddel kan geplaatst worden op iedere volwassenfiets. Elektrisch of standaard, de driewieler-ombouwmodule past erop. Je hoeft geen nieuwe fiets te kopen en bespaart daarmee flink wat kosten.

 • Eloflex - opvouwbare elektrische rolstoelen en scootmobielen

  Als je veel onderweg bent en de vrijheid en flexibiliteit wilt hebben om je rolstoel of scootmobiel mee te nemen in je eigen auto of op reis, bieden de modellen van Eloflex uitkomst. Opklapbaar en licht van gewicht, maakt het eenvoudig in te checken op een vlucht of te reizen per bus, trein of boot.