AmpUgo - rollator met beensteun

Rollator met beensteun voor mensen die een beenamputatie hebben ondergaan en hun been (of voet) niet mogen/kunnen belasten.

Wanneer u een been moeten missen en (nog) geen gebruik maakt van een prothese, bent u meestal aanewezen op krukken en een rolstoel. Krukken kunnen echter als belastend en instabiel worden ervaren en een rolstoel is in huis soms erg lastig.

Met de rollator met beensteun, kunt u zich op een eenvoudige en veilige manier verplaatsen. De beensteun is eenvoudig van de rollator af te halen, zodat deze bijvoorbeeld mee kan worden genomen naar boven, waar een tweede rollator staat.

Hoe werkt het?

U kunt de beensteun gaan gebruiken zodra de wond dicht is. Samen met uw fysiotherapeut wordt de beensteun afgesteld en wordt u ondersteund in het gebruik. De stomp wordt op de beensteun geplaatst. Wanneer u de beensteun wilt gebruiken omdat u uw been niet mag belasten, legt u de knie op de steun. U kunt dan gaan lopen. Ondanks dat u het been niet kunt gebruiken, traint u wel de nog aanwezige spieren en houdt u uw heupgewricht soepel. Bekijk ook het filmpje: KLIK HIER 

Kosten

De beensteun kost € 469,24 (excl. rollator).

Meer informatie: www.premis.nl

Andere interessante innovaties

  • Vivago - zorghorloge

    De Vivago is een slim horloge dat eruit ziet als een normaal (stijlvol) horloge, maar is voorzien van een geavanceerd lifestyle monitoringssysteem. Dit houdt het levenspatroon van de drager in de gaten en waarschuwt direct bij afwijkingen. Dat geeft een gerust gevoel voor jezelf en voor je verzorgers of mantelzorgers.

  • Lavicta lichaamsdroger - afdrogen zonder handdoek

    De Lavicta lichaamsdroger is er voor iedereen die afdrogen na het douchen moeilijk of oncomfortabel vindt. Bijvoorbeeld bij mindere mobiliteit, huid- of haarproblemen, of gewoon als je een hekel hebt aan je afdrogen met een handdoek.

  • Spencer® - slimme medicijndispenser

    Spencer® is een automatische medicijndispenser met alarmfunctie die op het juiste moment de juiste medicijnen in de juiste dosis uitgeeft. Voor thuis en in een zorginstelling.