AmpUgo - rollator met beensteun

Rollator met beensteun voor mensen die een beenamputatie hebben ondergaan en hun been (of voet) niet mogen/kunnen belasten.

Wanneer u een been moeten missen en (nog) geen gebruik maakt van een prothese, bent u meestal aanewezen op krukken en een rolstoel. Krukken kunnen echter als belastend en instabiel worden ervaren en een rolstoel is in huis soms erg lastig.

Met de rollator met beensteun, kunt u zich op een eenvoudige en veilige manier verplaatsen. De beensteun is eenvoudig van de rollator af te halen, zodat deze bijvoorbeeld mee kan worden genomen naar boven, waar een tweede rollator staat.

Hoe werkt het?

U kunt de beensteun gaan gebruiken zodra de wond dicht is. Samen met uw fysiotherapeut wordt de beensteun afgesteld en wordt u ondersteund in het gebruik. De stomp wordt op de beensteun geplaatst. Wanneer u de beensteun wilt gebruiken omdat u uw been niet mag belasten, legt u de knie op de steun. U kunt dan gaan lopen. Ondanks dat u het been niet kunt gebruiken, traint u wel de nog aanwezige spieren en houdt u uw heupgewricht soepel. Bekijk ook het filmpje: KLIK HIER 

Kosten

De beensteun kost € 469,24 (excl. rollator).

Meer informatie: www.premis.nl

Andere interessante innovaties

  • Tworby - driewieler ombouwmodule

    Heb je ondersteuning nodig tijdens het fietsen en wil je het liefst je eigen fiets behouden? Dit hulpmiddel kan geplaatst worden op iedere volwassenfiets. Elektrisch of standaard, de driewieler-ombouwmodule past erop. Je hoeft geen nieuwe fiets te kopen en bespaart daarmee flink wat kosten.

  • Eloflex - opvouwbare elektrische rolstoelen en scootmobielen

    Als je veel onderweg bent en de vrijheid en flexibiliteit wilt hebben om je rolstoel of scootmobiel mee te nemen in je eigen auto of op reis, bieden de modellen van Eloflex uitkomst. Opklapbaar en licht van gewicht, maakt het eenvoudig in te checken op een vlucht of te reizen per bus, trein of boot.