AmpUgo - rollator met beensteun

Rollator met beensteun voor mensen die een beenamputatie hebben ondergaan en hun been (of voet) niet mogen/kunnen belasten.

Wanneer u een been moeten missen en (nog) geen gebruik maakt van een prothese, bent u meestal aanewezen op krukken en een rolstoel. Krukken kunnen echter als belastend en instabiel worden ervaren en een rolstoel is in huis soms erg lastig.

Met de rollator met beensteun, kunt u zich op een eenvoudige en veilige manier verplaatsen. De beensteun is eenvoudig van de rollator af te halen, zodat deze bijvoorbeeld mee kan worden genomen naar boven, waar een tweede rollator staat.

Hoe werkt het?

U kunt de beensteun gaan gebruiken zodra de wond dicht is. Samen met uw fysiotherapeut wordt de beensteun afgesteld en wordt u ondersteund in het gebruik. De stomp wordt op de beensteun geplaatst. Wanneer u de beensteun wilt gebruiken omdat u uw been niet mag belasten, legt u de knie op de steun. U kunt dan gaan lopen. Ondanks dat u het been niet kunt gebruiken, traint u wel de nog aanwezige spieren en houdt u uw heupgewricht soepel. Bekijk ook het filmpje: KLIK HIER 

Kosten

De beensteun kost € 279,00 en als er gelijktijdig een rollator wordt besteld kost de set € 359,00.

Andere interessante innovaties

  • Obi - de robot waarmee je zelfstandig eet

    Als je je armen niet of nauwelijks kunt bewegen, is eten een uitdaging. Je partner, mantelzorger of een zorgprofessional kan je natuurlijk helpen bij de maaltijd. Maar hoe fijn zou het zijn om zelfstandig te eten? Dat kan met Obi: een eetrobot, die het mogelijk maakt om in je eigen tempo te eten, waar en wanneer jíj dat wilt.

  • Babbeltrucmelder - alert bij deurcriminaliteit

    Met één druk op de knop die je bij je draagt, krijg je direct ondersteuning bij het vermoeden van deurcriminaliteit. Geeft een gevoel van veiligheid in je eigen huis, met de mogelijkheid om hulp in te schakelen.