AssiStep, de veilige trapassistent

Traplopen is voor sommigen erg lastig, maar een geweldige oefening om zo lang mogelijk fit, gezond en zelfstandig te blijven. De Assistep beschermt u tegen vallen en zorgt er tevens voor dat u dagelijks, keer op keer zelfstandig de trap op en af kunt blijven lopen.

De Assistep is zo ontworpen dat het u veilige ondersteuning bied bij het op- en aflopen van de trap en u zo volledige bewegingsvrijheid geeft in uw eigen huis. De Assistep is ontworpen op de NTNU, een technische top universiteit in Noorwegen, samen met ingenieurs, zorgprofessionals en gebruikers.

Hoe werkt de AssiStep?

U kunt eenvoudig het lichtgewicht beugel naar voren schuiven en uw volgende stap nemen door uw beide handen op het handvat te plaatsen en dit herhalen totdat u boven of beneden bent. In het geval dat u even moet uitrusten kunt u veilig op de beugel steunen net zoals bij een loophulpmiddel die gebruikt wordt op de vlakke vloer.

Veiligheid en design gecombineerd

Naast de veiligheid is er ook goed nagedacht over het design. De Assistep is zo ontworpen dat, nadat de beugel is ingeklapt, het niet anders lijkt dan een mooie trapleuning.

Eenvoudig te installeren

Met de installatie van de Assistep heeft u niet te maken met allerlei speciale regelgeving en voorschriften die bijvoorbeeld gelden voor trapliften, liften of specifieke woningaanpassingen. De huidige trapleuning wordt vervangen door de Assistep rail en u kunt zonder extra obstakels weer veilig gebruik maken van uw trap.

Wil je de AssiStep zelf uitproberen? Bij Mediplus aan de Ettensebaan 27 in Breda staat een proefopstelling. 

Meer informatie

 

AssiStep

AssiStep

Andere interessante innovaties