Chatbot Bob houdt bij senioren een oogje in het zeil

De Helperapp is gemaakt voor senioren en hun contactpersonen. Nieuw in de app is de slimme chatbot Bob de Bot. Bob checkt bij de gebruikers hoe het met hen gaat en waarschuwt hun familie of vrienden als dat nodig is. Bob beschermt de privacy maar regelt wel noodzakelijke hulp.

Langer zelfstandig

Senioren willen graag langer zelfstandig leven maar daarbij niet geïsoleerd raken van de rest van de maatschappij. De technologie van de Helperapp kan hun leven een stuk aangenamer maken. Ze ontvangen als check drie keer per dag een berichtje op hun  telefoon via SMS of app of een Google praatpaal. Ook worden ze uitgenodigd voor sociale en culturele evenementen en gewezen op mogelijke kleine aanpassingen in huis en gerichte hulp.

Meer informatie

 

Andere interessante innovaties

  • Kozie, gevoel van thuis

    Kozie biedt mensen met dementie de mogelijkheid om op een intuïtieve en muzikale manier in verbinding te staan met hun omgeving. Er zijn twee varianten de KozieMe en de KozieWe.

  • Duo-Wonen voor comfortabel wonen dichtbij bij de mantelzorger

    Het lijkt wel een vakantiehuis, de modelwoning van Duo-Wonen. De sfeervolle houten afwerking, de grote ramen, het ruime interieur en de puntgave afwerking maken dat je al snel denkt: “Hier wil ik wonen!”. Voor mensen met een zorgindicatie is deze mantelzorgwoning een goede woonoplossing die veel comfort biedt.