DayClock, geeft duidelijkheid en rust

De DayClock is een staande digitale of analoge klok waarop dagelijks de actuele dag en datum vol uitgeschreven staan aangegeven. Geen afkortingen, geen kleine letters, maar met een duidelijk leesbare weergave, voor zowel dag als nacht.

De DayClock met agenda heeft daarnaast een agenda functie om activiteiten weer te geven. Via internet kunnen activiteiten op de DayClock worden gezet. Dit kan ook op afstand door familieleden of de thuiszorg. Die boodschappen kunnen voorzien worden van kleuren. Door te kiezen voor rood, groen of blauw kun je de urgentie van de boodschap aangeven. Je kunt ook de tijdspanne bepalen, bijvoorbeeld dat er tussen 12.00 en 13.00 op de klok staat dat de gebruiker naar beneden moet gaan om te eten. Er is ook een audioprikkel toegevoegd aan de DayClock: iedere keer als er een nieuwe boodschap verschijnt hoor je een geluidje.  

De DayClock is bedoeld voor ouderen en hun mantelzorgers. De DayClock geeft structuur en rust doordat de gebruiker controle heeft over de dag, het tijdstip en de activiteiten.

De DayClock wordt geleverd in een 7-inch of 10-inchtablet waarop een app is geïnstalleerd waarmee je direct gebruik kunt maken van alle functionaliteiten. Die app is niet los te koop en op een eigen tablet te downloaden, maar alleen voorgeprogrammeerd op de DayClock tablet verkrijgbaar.

Kijk voor meer informatie op de website van DayClock.

Andere interessante innovaties

  • Kozie, gevoel van thuis

    Kozie biedt mensen met dementie de mogelijkheid om op een intuïtieve en muzikale manier in verbinding te staan met hun omgeving. Er zijn twee varianten de KozieMe en de KozieWe.

  • Duo-Wonen voor comfortabel wonen dichtbij bij de mantelzorger

    Het lijkt wel een vakantiehuis, de modelwoning van Duo-Wonen. De sfeervolle houten afwerking, de grote ramen, het ruime interieur en de puntgave afwerking maken dat je al snel denkt: “Hier wil ik wonen!”. Voor mensen met een zorgindicatie is deze mantelzorgwoning een goede woonoplossing die veel comfort biedt.