De Flare, een slimme stekker voor doven en slechthorenden

Binnen onze samenleving oriënteren wij ons veelal op ons gehoor. Een waterkoker klikt uit. Een magnetron, oven of vaatwasser piepen als ze klaar zijn. Ben je doof of slechthorend, dan zijn piepsignalen niet of amper op te vangen. De Flare is een slimme stekker en lost dit simpel op.

De Flare is een verloopstukje. Dat stuk zit tussen de stekker van je apparaat en het stopcontact. Dit “plug and play”-effect maakt het gemakkelijk in gebruik.

De Flare bestaat uit twee delen:

  • Een slimme stekker: deze geeft lichtsignalen af
  • Een mobiele unit: deze geeft lichtsignalen én trillingen af

De stekker verandert van kleur als je huishoudelijk apparaat in gebruik of klaar is.

Het basisstation van de Flare kun je makkelijk ergens neerzetten en communiceert draadloos met de slimme stekker en kleurt op dezelfde wijze mee. Daarnaast bevat de unit een trilfunctie; de mobiele unit trilt als het huishoudelijk apparaat klaar is. Je hoeft niks te installeren of in te stellen.

De mobiele unit herinnert je eraan, dat een huishoudelijk apparaat klaar is, zodat je niet in de buurt hoeft te blijven. Je kunt bijvoorbeeld rustig aan tafel zitten en zien/voelen wanneer de oven klaar is.

Je bent niet afhankelijk van een internetverbinding. De Flare werkt meteen: je haalt ‘m uit de verpakking, steekt de stekker tussen apparaat en stopcontact en je Flare is klaar voor gebruik.

De Flare is nog niet te koop, maar via de voorverkoop-pagina kun je je al wel inschrijven zodat je geinformeerd wordt wanneer deze op de markt komt.

De Flare

De Flare

Andere interessante innovaties