Domotica, slimme huisautomatisering

Vanuit de traditionele gewoonte zijn we gewend alle technische oplossingen in huizen los van elkaar te zien. Door deze met elkaar te verbinden ontstaat domotica. Het is dus eigenlijk niets nieuws, maar het slimmer toepassen en gebruiken van de beschikbare techniek. Met als resultaat meer functionaliteit.

Bij domotica draait het niet alleen om techniek in de woning (verwarmen, ventileren, verlichten), maar ook om diensten en service van buitenaf naar de woning toe (internet, alarmeren, beeldbellen, televisie kijken).

Domotica zorgt ervoor dat mensen langer in hun eigen omgeving zelfstandig kunnen blijven wonen.

Elkor Elektrotechniek heeft in het Huis van Morgen voorbeelden van domotica aangebracht. Bezoekers aan het huis kunnen zo kennismaken met de mogelijkheden

Andere interessante innovaties

  • Obi - de robot waarmee je zelfstandig eet

    Als je je armen niet of nauwelijks kunt bewegen, is eten een uitdaging. Je partner, mantelzorger of een zorgprofessional kan je natuurlijk helpen bij de maaltijd. Maar hoe fijn zou het zijn om zelfstandig te eten? Dat kan met Obi: een eetrobot, die het mogelijk maakt om in je eigen tempo te eten, waar en wanneer jíj dat wilt.

  • Babbeltrucmelder - alert bij deurcriminaliteit

    Met één druk op de knop die je bij je draagt, krijg je direct ondersteuning bij het vermoeden van deurcriminaliteit. Geeft een gevoel van veiligheid in je eigen huis, met de mogelijkheid om hulp in te schakelen.