Domotica, slimme huisautomatisering

Vanuit de traditionele gewoonte zijn we gewend alle technische oplossingen in huizen los van elkaar te zien. Door deze met elkaar te verbinden ontstaat domotica. Het is dus eigenlijk niets nieuws, maar het slimmer toepassen en gebruiken van de beschikbare techniek. Met als resultaat meer functionaliteit.

Bij domotica draait het niet alleen om techniek in de woning (verwarmen, ventileren, verlichten), maar ook om diensten en service van buitenaf naar de woning toe (internet, alarmeren, beeldbellen, televisie kijken).

Domotica zorgt ervoor dat mensen langer in hun eigen omgeving zelfstandig kunnen blijven wonen.

Elkor Elektrotechniek heeft in het Huis van Morgen voorbeelden van domotica aangebracht. Bezoekers aan het huis kunnen zo kennismaken met de mogelijkheden

Andere interessante innovaties

  • Kozie, gevoel van thuis

    Kozie biedt mensen met dementie de mogelijkheid om op een intuïtieve en muzikale manier in verbinding te staan met hun omgeving. Er zijn twee varianten de KozieMe en de KozieWe.

  • Duo-Wonen voor comfortabel wonen dichtbij bij de mantelzorger

    Het lijkt wel een vakantiehuis, de modelwoning van Duo-Wonen. De sfeervolle houten afwerking, de grote ramen, het ruime interieur en de puntgave afwerking maken dat je al snel denkt: “Hier wil ik wonen!”. Voor mensen met een zorgindicatie is deze mantelzorgwoning een goede woonoplossing die veel comfort biedt.