Duo-Wonen voor comfortabel wonen dichtbij bij de mantelzorger

Het lijkt wel een vakantiehuis, de modelwoning van Duo-Wonen. De sfeervolle houten afwerking, de grote ramen, het ruime interieur en de puntgave afwerking maken dat je al snel denkt: “Hier wil ik wonen!”. Voor mensen met een zorgindicatie is deze mantelzorgwoning een goede woonoplossing die veel comfort biedt.

Duo-Wonen is een initiatief van Ben Hoog Stoevenbeld en Carin Aarssen. Samen bedachten zij de mantelzorgwoning, die ze ook op de markt brachten. Ben heeft veel ervaring in de bouwwereld. Daar deed hij de inspiratie op voor deze mantelzorgwoning. Het resultaat: een woning die modern oogt en van alle gemakken is voorzien. Driedubbel glas, state-of-the-art isolatie, betonnen vloeren, brede deurposten zonder drempels, extra hoog geplaatste toiletpotten en met de mogelijkheid om aangepast te worden aan elke zorgbehoefte. En het mooiste is: deze modulaire woning is verplaatsbaar en vergunningsvrij.

Toegankelijk

Wanneer iemand de juiste zorgindicatie heeft mag er vergunningsvrij een mantelzorgwoning geplaatst worden op eigen grond. De zorgbehoevende kan dan vlakbij de mantelzorger wonen, maar wel in alle comfort. De modulaire mantelzorgwoning van Duo-Wonen is er vanaf zo’n 85.000 euro en meet dan ongeveer 54 m2. Dat bedrag is exclusief de plaatsingskosten van zo’n twee tot maximaal vijfduizend euro.

Zorgkamer

Voor wie een mantelzorgwoning een te grote stap is biedt Duo-Wonen bovendien de “zorgkamer” aan. Een modulair bad/slaapkamercombinatie die met een kleine ingreep aan een bestaande woning geplaatst kan worden. Het voordeel van de zorgkamer is dat de bestaande woning moeiteloos terug in de oude staat gebracht kan worden, terwijl de zorgkamer waardevast kan worden doorverkocht. Met de zorgkamer is de organisatie nog meer in staat om maatwerk te bieden. De investering is hier ook minder groot, een zorgkamer is er vanaf zo’n 35.000 euro.

Meer informatie

Andere interessante innovaties

  • Kozie, gevoel van thuis

    Kozie biedt mensen met dementie de mogelijkheid om op een intuïtieve en muzikale manier in verbinding te staan met hun omgeving. Er zijn twee varianten de KozieMe en de KozieWe.

  • Vaststellen van dyslexie met de 10 minuten dyslexietest

    Dyslexie is lastig vast te stellen. Dat komt omdat het wel in grote lijnen bij mensen hetzelfde is, maar ieder zo zijn specifieke problemen en strategieën heeft. Met de Dyslexie App is dyslexie echter binnen 10 minuten vast te stellen. Iemand met dyslexie kan sneller aan de slag met een behandelplan. Dat bespaart een hoop frustratie en achterstand op bijvoorbeeld school.