Duo-Wonen voor comfortabel wonen dichtbij bij de mantelzorger

Het lijkt wel een vakantiehuis, de modelwoning van Duo-Wonen. De sfeervolle houten afwerking, de grote ramen, het ruime interieur en de puntgave afwerking maken dat je al snel denkt: “Hier wil ik wonen!”. Voor mensen met een zorgindicatie is deze mantelzorgwoning een goede woonoplossing die veel comfort biedt.

Duo-Wonen is een initiatief van Carin en Ben Hoog Stoevenbeld. Samen bedachten zij de mantelzorgwoning, die ze ook op de markt brachten. Ben heeft veel ervaring in de bouwwereld. Daar deed hij de inspiratie op voor deze mantelzorgwoning. Het resultaat: een woning die modern oogt en van alle gemakken is voorzien. Driedubbel glas, state-of-the-art isolatie, betonnen vloeren, brede deurposten zonder drempels, extra hoog geplaatste toiletpotten en met de mogelijkheid om aangepast te worden aan elke zorgbehoefte. En het mooiste is: deze modulaire woning is verplaatsbaar en vergunningsvrij.

Toegankelijk

Wanneer iemand de juiste zorgindicatie heeft mag er vergunningsvrij een mantelzorgwoning geplaatst worden op eigen grond. De zorgbehoevende kan dan vlakbij de mantelzorger wonen, maar wel in alle comfort. De modulaire mantelzorgwoning van Duo-Wonen is er vanaf zo’n 85.000 euro en meet dan ongeveer 54 m2. Dat bedrag is exclusief de plaatsingskosten van zo’n twee tot maximaal vijfduizend euro.

Zorgkamer

Voor wie een mantelzorgwoning een te grote stap is biedt Duo-Wonen bovendien de “zorgkamer” aan. Een modulair bad/slaapkamercombinatie die met een kleine ingreep aan een bestaande woning geplaatst kan worden. Het voordeel van de zorgkamer is dat de bestaande woning moeiteloos terug in de oude staat gebracht kan worden, terwijl de zorgkamer waardevast kan worden doorverkocht. Met de zorgkamer is de organisatie nog meer in staat om maatwerk te bieden. De investering is hier ook minder groot, een zorgkamer is er vanaf zo’n 35.000 euro.

Meer informatie

Andere interessante innovaties

  • Obi - de robot waarmee je zelfstandig eet

    Als je je armen niet of nauwelijks kunt bewegen, is eten een uitdaging. Je partner, mantelzorger of een zorgprofessional kan je natuurlijk helpen bij de maaltijd. Maar hoe fijn zou het zijn om zelfstandig te eten? Dat kan met Obi: een eetrobot, die het mogelijk maakt om in je eigen tempo te eten, waar en wanneer jíj dat wilt.

  • Babbeltrucmelder - alert bij deurcriminaliteit

    Met één druk op de knop die je bij je draagt, krijg je direct ondersteuning bij het vermoeden van deurcriminaliteit. Geeft een gevoel van veiligheid in je eigen huis, met de mogelijkheid om hulp in te schakelen.