Duo-Wonen voor comfortabel wonen dichtbij bij de mantelzorger

Het lijkt wel een vakantiehuis, de modelwoning van Duo-Wonen. De sfeervolle houten afwerking, de grote ramen, het ruime interieur en de puntgave afwerking maken dat je al snel denkt: “Hier wil ik wonen!”. Voor mensen met een zorgindicatie is deze mantelzorgwoning een goede woonoplossing die veel comfort biedt.

Duo-Wonen is een initiatief van Carin en Ben Hoog Stoevenbeld. Samen bedachten zij de mantelzorgwoning, die ze ook op de markt brachten. Ben heeft veel ervaring in de bouwwereld. Daar deed hij de inspiratie op voor deze mantelzorgwoning. Het resultaat: een woning die modern oogt en van alle gemakken is voorzien. Driedubbel glas, state-of-the-art isolatie, betonnen vloeren, brede deurposten zonder drempels, extra hoog geplaatste toiletpotten en met de mogelijkheid om aangepast te worden aan elke zorgbehoefte. En het mooiste is: deze modulaire woning is verplaatsbaar en vergunningsvrij.

Toegankelijk

Wanneer iemand de juiste zorgindicatie heeft mag er vergunningsvrij een mantelzorgwoning geplaatst worden op eigen grond. De zorgbehoevende kan dan vlakbij de mantelzorger wonen, maar wel in alle comfort. De modulaire mantelzorgwoning van Duo-Wonen is er vanaf zo’n 85.000 euro en meet dan ongeveer 54 m2. Dat bedrag is exclusief de plaatsingskosten van zo’n twee tot maximaal vijfduizend euro.

Zorgkamer

Voor wie een mantelzorgwoning een te grote stap is biedt Duo-Wonen bovendien de “zorgkamer” aan. Een modulair bad/slaapkamercombinatie die met een kleine ingreep aan een bestaande woning geplaatst kan worden. Het voordeel van de zorgkamer is dat de bestaande woning moeiteloos terug in de oude staat gebracht kan worden, terwijl de zorgkamer waardevast kan worden doorverkocht. Met de zorgkamer is de organisatie nog meer in staat om maatwerk te bieden. De investering is hier ook minder groot, een zorgkamer is er vanaf zo’n 35.000 euro.

Meer informatie

Andere interessante innovaties

  • Tworby - driewieler ombouwmodule

    Heb je ondersteuning nodig tijdens het fietsen en wil je het liefst je eigen fiets behouden? Dit hulpmiddel kan geplaatst worden op iedere volwassenfiets. Elektrisch of standaard, de driewieler-ombouwmodule past erop. Je hoeft geen nieuwe fiets te kopen en bespaart daarmee flink wat kosten.

  • Eloflex - opvouwbare elektrische rolstoelen en scootmobielen

    Als je veel onderweg bent en de vrijheid en flexibiliteit wilt hebben om je rolstoel of scootmobiel mee te nemen in je eigen auto of op reis, bieden de modellen van Eloflex uitkomst. Opklapbaar en licht van gewicht, maakt het eenvoudig in te checken op een vlucht of te reizen per bus, trein of boot.