Easysteppers, minder inspanning bij het traplopen

Bewegen zorgt ervoor dat mensen langer fit blijven en dat zij bewegingsvaardigheden trainen. Dagelijkse activiteiten, zoals traplopen, zijn daarbij erg belangrijk. Easysteppers biedt de mogelijkheid om de eigen trap te blijven gebruiken en dagelijks te "trainen". Hiermee wordt voorkomen dat mensen in huis meer aanpassingen moeten doen of zelfs moeten verhuizen. Dit levert een enorme winst in het behoud van kwaliteit van leven.

Hoe werkt het?

Met de Easysteppers is de staphoogte gehalveerd. Door de halve staphoogte zijn de gewrichtsbuigingen minder extreem. Het traplopen is hierdoor minder belastend voor de diverse beenspieren en gewrichten. Tegelijkertijd blijft bij deze manier van traplopen de vitaliteit, flexibiliteit, kracht en coördinatie behouden.

Het maakt niet uit of de Easysteppers links of rechts op de trap liggen; de beweging is praktisch hetzelfde. Van vaste trede naar vaste trede en de andere voet van Easystepper naar Easystepper.

Easystepper genomineerd

De Easysteppers zijn in 2017 genomineerd voor de Nationale Zorginnovatieprijs! Uit 109 inzendingen is deze innovatie verkozen tot de top 10. Bekijk hier de nominatie.

Meer informatie over de Easystepper.

Easysteppers

Easysteppers

Easystepper goedkoop traplift alternatief

Easystepper goedkoop traplift alternatief

Andere interessante innovaties

  • Kozie, gevoel van thuis

    Kozie biedt mensen met dementie de mogelijkheid om op een intuïtieve en muzikale manier in verbinding te staan met hun omgeving. Er zijn twee varianten de KozieMe en de KozieWe.

  • Duo-Wonen voor comfortabel wonen dichtbij bij de mantelzorger

    Het lijkt wel een vakantiehuis, de modelwoning van Duo-Wonen. De sfeervolle houten afwerking, de grote ramen, het ruime interieur en de puntgave afwerking maken dat je al snel denkt: “Hier wil ik wonen!”. Voor mensen met een zorgindicatie is deze mantelzorgwoning een goede woonoplossing die veel comfort biedt.