Easysteppers, minder inspanning bij het traplopen

Bewegen zorgt ervoor dat mensen langer fit blijven en dat zij bewegingsvaardigheden trainen. Dagelijkse activiteiten, zoals traplopen, zijn daarbij erg belangrijk. Easysteppers biedt de mogelijkheid om de eigen trap te blijven gebruiken en dagelijks te "trainen". Hiermee wordt voorkomen dat mensen in huis meer aanpassingen moeten doen of zelfs moeten verhuizen. Dit levert een enorme winst in het behoud van kwaliteit van leven.

Hoe werkt het?

Met de Easysteppers is de staphoogte gehalveerd. Door de halve staphoogte zijn de gewrichtsbuigingen minder extreem. Het traplopen is hierdoor minder belastend voor de diverse beenspieren en gewrichten. Tegelijkertijd blijft bij deze manier van traplopen de vitaliteit, flexibiliteit, kracht en coördinatie behouden.

Het maakt niet uit of de Easysteppers links of rechts op de trap liggen; de beweging is praktisch hetzelfde. Van vaste trede naar vaste trede en de andere voet van Easystepper naar Easystepper.

Easystepper genomineerd

De Easysteppers zijn in 2017 genomineerd voor de Nationale Zorginnovatieprijs! Uit 109 inzendingen is deze innovatie verkozen tot de top 10. Bekijk hier de nominatie.

Meer informatie over de Easystepper.

Easysteppers

Easysteppers

Easystepper goedkoop traplift alternatief

Easystepper goedkoop traplift alternatief

Andere interessante innovaties

  • Tworby - driewieler ombouwmodule

    Heb je ondersteuning nodig tijdens het fietsen en wil je het liefst je eigen fiets behouden? Dit hulpmiddel kan geplaatst worden op iedere volwassenfiets. Elektrisch of standaard, de driewieler-ombouwmodule past erop. Je hoeft geen nieuwe fiets te kopen en bespaart daarmee flink wat kosten.

  • Eloflex - opvouwbare elektrische rolstoelen en scootmobielen

    Als je veel onderweg bent en de vrijheid en flexibiliteit wilt hebben om je rolstoel of scootmobiel mee te nemen in je eigen auto of op reis, bieden de modellen van Eloflex uitkomst. Opklapbaar en licht van gewicht, maakt het eenvoudig in te checken op een vlucht of te reizen per bus, trein of boot.