Handige hulpmiddelen voor blinden en slechtzienden

Voor blinden en slechtzienden zijn er diverse producten die helpen om zelfredzaam te blijven. Simpele hulpmiddelen die net het verschil kunnen maken. 

Bladzijdeloep.png

Bladzijdeloep

Met de bladzijdeloep kun je tekst en afbeeldingen 2x vergroten. Leg de loep op een bladzijde van een boek, tijdschrift of een ander te lezen tekst en je kunt de tekst beter lezen

Sleutelvinder

Ben je vaak je sleutels of andere belangrijk spullen kwijt? De sleutelvinder reageert op jouw fluitsignaal. Je bevestigt de sleutelvinder aan je sleutel, tas of ander voorwerp dat soms moeilijk te vinden is. Je fluit 1x en de sleutelvinder begint te piepen. Hierdoor is het gemakkelijker om het voorwerp te vinden.

Sprekende Alarmklok

Deze tafelklok heeft een groot display en geeft in gesproken woord aan hoe laat het is. Bijvoorbeeld: De tijd is vijf over twaalf in de middag. Instellingen als tijd, alarm, sluimer- en uurfunctie worden geheel uitgesproken.

Pennytalks labellezer

De Pennytalks is een Nederlandssprekende labellezer waarmee levensmiddelen, medicijnen, ordners en vele andere producten te herkennen zijn. Er wordt een voelbare sticker of label op of aan het product bevestigd. Deze wordt met de lezer gescand. Je spreekt de naam van het product in. Dit wordt opgeslagen op het interne geheugen. Zodra je met de lezer weer over sticker of label gaat, spreekt de lezer hetgeen wat is ingesproken uit.

Meer informatie over deze producten

 

Andere interessante innovaties