iMemorizer - digitale geheugensteun voor dag en datum

Uit onderzoek bij mensen met dementie is gebleken dat een geheugensteuntje omtrent de context van de dag ze goed kan helpen. De iMemorizer biedt uitkomst. Het is een digitale dagaanduiding voor onder andere mensen met dementie. Het geeft op een rustige en duidelijke manier context aan de dag.

De iMemorizer is uitgerust met een lichtsensor die zorgt voor een helder display overdag, en een rustiger gedimd display in de nacht. Een kleine ingebouwde batterij zorgt ervoor dat de juiste tijd niet verloren gaat bij een stroomonderbreking. De aanduiding keert automatisch terug op de juiste datum en dagdeel. De dagaanduiding is in de vorm van drie regels: dag van de week, gevolgd door de datum, gevolgd door het dagdeel.

Pictogrammen geven inzicht in activiteiten

Ook kunnen op gezette tijden pictogrammen in beeld worden gebracht. Bijvoorbeeld bij dagelijks terugkerende activiteiten als eten, douchen, boodschappen doen of slapen. De pictogrammen kunnen ook op maat gemaakt worden. Er kunnen maximaal zes verschillende pictogrammen in de iMemorizer geladen worden. Een hulpverlener of een mantelzorger kan op eenvoudige manier instellen op welke weekdagen en tijden een pictogram getoond zal worden.

Meer informatie

Ga voor meer informatie en verkrijgbaarheid naar de iMemorizer productpagina op de website van Thuisleefgids: iMemorizer

Andere interessante innovaties

  • Vivago - zorghorloge

    De Vivago is een slim horloge dat eruit ziet als een normaal (stijlvol) horloge, maar is voorzien van een geavanceerd lifestyle monitoringssysteem. Dit houdt het levenspatroon van de drager in de gaten en waarschuwt direct bij afwijkingen. Dat geeft een gerust gevoel voor jezelf en voor je verzorgers of mantelzorgers.

  • Lavicta lichaamsdroger - afdrogen zonder handdoek

    De Lavicta lichaamsdroger is er voor iedereen die afdrogen na het douchen moeilijk of oncomfortabel vindt. Bijvoorbeeld bij mindere mobiliteit, huid- of haarproblemen, of gewoon als je een hekel hebt aan je afdrogen met een handdoek.

  • Spencer® - slimme medicijndispenser

    Spencer® is een automatische medicijndispenser met alarmfunctie die op het juiste moment de juiste medicijnen in de juiste dosis uitgeeft. Voor thuis en in een zorginstelling.