iMemorizer, geheugensteun voor dag en datum

Uit onderzoek bij mensen met dementie is gebleken dat een geheugensteuntje omtrent de context van de dag deze mensen goed kan helpen. De iMemorizer komt hier aan tegemoet. Het is een digitale dagaanduiding voor onder andere mensen met dementie. Het biedt op een rustige en duidelijke manier de context van de dag. De dagaanduiding is in de vorm van drie regels: dag van de week, gevolgd door de datum, gevolgd door het dagdeel.

De iMemorizer is uitgerust met een lichtsensor die zorgt voor een helder display overdag, en een rustiger gedimd display in de nacht. Een kleine ingebouwde batterij zorgt ervoor dat de juiste tijd niet verloren gaat bij een stroomonderbreking. De aanduiding keert automatisch terug op de juiste datum en dagdeel.

Pictogrammen geven inzicht in activiteiten

Ook kunnen op gezette tijden pictogrammen in beeld worden gebracht. Bijvoorbeeld bij dagelijks terugkerende activiteiten als eten, douchen, boodschappen doen of slapen. Maar de pictogrammen kunnen ook op maat gemaakt worden. Er kunnen maximaal zes verschillende pictogrammen in de iMemorizer geladen worden. Een hulpverlener of een mantelzorger kan op eenvoudige manier instellen op welke weekdagen en tijden een pictogram getoond zal worden.

Lees ervaringen van gebruikers met de IMemorizer via thuisleefgids.nl:

 

Andere interessante innovaties