KOMP, de computer met één knop die generaties met elkaar verbindt

KOMP is een computer met één knop waarmee senioren videogesprekken, berichten en foto’s kunnen ontvangen van vrienden, familieleden en/of begeleiders, zonder dat ze daar nieuwe digitale vaardigheden voor hoeven aan te leren.

Meer contact met familie

Onderzoek toont aan dat terwijl veel senioren de wens hebben hun familie vaker te spreken, de jongere familieleden het vaak moeilijk vinden om het regelmatige contact met hun (groot)ouders te organiseren. Door de eenvoud en gebruiksvriendelijkheid van KOMP kunnen senioren profiteren van de voordelen van digitale communicatie. Ze voelen zich daardoor onderdeel van het dagelijks leven van hun familie. Ook op de dagen dat de familie hen niet kan bezoeken.

Toegankelijkheid

Sommige senioren hebben tablets of smartphones geprobeerd, maar touchscreens zijn met een verouderende droge huid vaak moeilijk te bedienen. Ook voor senioren met slechthorendheid en verminderd zicht zijn deze toestellen vaak moeilijk te gebruiken. Daarnaast is het niet altijd gemakkelijk om wachtwoorden en gebruikersnamen te onthouden. Ook apps of pop-up vensters en software updates blijken vaak te complex te zijn.

Hoe werkt KOMP?

KOMP is samen met senioren ontwikkeld en speciaal afgestemd op hun wensen. Het scherm heeft slechts één knop. Deze knop is de volumeregelaar en de aan-/uitschakelaar. Het scherm heeft hoogwaardige ingebouwde luidsprekers die geschikt zijn voor slechthorenden. Het grote 17 inch hoog contrast scherm is geschikt voor gebruikers die een tot 80% verminderd zicht hebben. Er is geen touchscreen en er zijn geen pop-up vensters. Alles wat nodig is om aan de slag te gaan is internet een stroom.

De KOMP-app

De familieleden, vrienden en/of begeleiders maken via de KOMP-app verbinding met de KOMP. Zij sturen via de KOMP-app de berichten en foto’s en starten de videogesprekken. Wanneer een familielid een videogesprek start, hoort de senior een ringtoon op de KOMP afgaan en ziet hij/zij een teller in beeld die van 10 aftelt. Na 10 seconden springt het videogesprek automatisch aan.

Waar te koop?

KOMP is te bestellen via www.bol.com 

 

 

Andere interessante innovaties

  • Vivago - zorghorloge

    De Vivago is een slim horloge dat eruit ziet als een normaal (stijlvol) horloge, maar is voorzien van een geavanceerd lifestyle monitoringssysteem. Dit houdt het levenspatroon van de drager in de gaten en waarschuwt direct bij afwijkingen. Dat geeft een gerust gevoel voor jezelf en voor je verzorgers of mantelzorgers.

  • Lavicta lichaamsdroger - afdrogen zonder handdoek

    De Lavicta lichaamsdroger is er voor iedereen die afdrogen na het douchen moeilijk of oncomfortabel vindt. Bijvoorbeeld bij mindere mobiliteit, huid- of haarproblemen, of gewoon als je een hekel hebt aan je afdrogen met een handdoek.

  • Spencer® - slimme medicijndispenser

    Spencer® is een automatische medicijndispenser met alarmfunctie die op het juiste moment de juiste medicijnen in de juiste dosis uitgeeft. Voor thuis en in een zorginstelling.