Kozie, gevoel van thuis

Kozie biedt mensen met dementie de mogelijkheid om op een intuïtieve en muzikale manier in verbinding te staan met hun omgeving. Er zijn twee varianten de KozieMe en de KozieWe.KozieMe

KozieMe is een zacht kussen met ingebouwde speaker en is verkrijgbaar in verschillende kleuren. Bij aanraking laat het kussen geluiden horen, waardoor de gebruiker zelfstandig kan luisteren naar zijn of haar favoriete geluiden. Door middel van een SD-kaart kan de KozieMe ook eenvoudig met persoonlijke berichten of muziek gepersonaliseerd worden.

De KozieMe bestaat uit een aanraakgevoelig paneel in een waterdichte binnenhoes. De buitenhoes is in verschillende kleuren te bestellen. Op maat gemaakte buitenhoezen bestellen is ook mogelijk.

Prijs: 485,- ex BTW. Het is tevens mogelijk om de KozieMe te huren.

 • Intuïtief gemakkelijk te gebruiken
 • Hygiënisch: kussenhoes kan in de wasmachine
 • Makkelijk oplaadbaar via standaard micro USB aansluiting
 • Te personaliseren met muziek, luisterboeken of spraakberichten middels SD-kaart. 
 • Ingebouwde speaker en aansluiting voor een koptelefoon mogelijk

Meer informatie

KozieWe

Met KozieWe breng je het buitenleven naar binnen. Bij aanraking speelt het wandobject bos- en stadsgeluiden af. KozieWe kan individueel of in groepsverband gebruikt worden, middels koptelefoons en/of speakers. De KozieWe kan zowel gekocht als gehuurd worden.

De KozieWe bestaat uit zeven aanraakgevoelige panelen van zacht vilt. De eigenschappen van vilt zorgen voor een lange levensduur en een unieke zintuiglijke beleving. Doordat de KozieWe altijd aan staat, is deze elk moment klaar voor gebruik.

Meer informatie

Andere interessante innovaties

 • Duo-Wonen voor comfortabel wonen dichtbij bij de mantelzorger

  Het lijkt wel een vakantiehuis, de modelwoning van Duo-Wonen. De sfeervolle houten afwerking, de grote ramen, het ruime interieur en de puntgave afwerking maken dat je al snel denkt: “Hier wil ik wonen!”. Voor mensen met een zorgindicatie is deze mantelzorgwoning een goede woonoplossing die veel comfort biedt.

 • Vaststellen van dyslexie met de 10 minuten dyslexietest

  Dyslexie is lastig vast te stellen. Dat komt omdat het wel in grote lijnen bij mensen hetzelfde is, maar ieder zo zijn specifieke problemen en strategieën heeft. Met de Dyslexie App is dyslexie echter binnen 10 minuten vast te stellen. Iemand met dyslexie kan sneller aan de slag met een behandelplan. Dat bespaart een hoop frustratie en achterstand op bijvoorbeeld school.