Met VRiendje, virtueel het ziekenhuis verlaten

Het is nooit leuk om voor langere tijd in het ziekenhuis te liggen. Zeker als een patiënt hierdoor ook nog bijzondere momenten mist. Die belangrijke sportwedstrijd, dat leuke feestje, of gewoon lekker kletsen met vrienden bijvoorbeeld. Met VRiendje kan een patiënt virtueel het ziekenhuis verlaten en toch deze momenten meemaken.

In contact met de buitenwereld

VRiendje combineert drie elementen die dit mogelijk maakt. Een robotje met 360o-camera staat ergens in de buitenwereld, bijvoorbeeld bij familie thuis in de woonkamer. De patiënt in het ziekenhuis draagt een standaard VR-bril. Een draadloze, beveiligde verbinding maakt interactie met beeld en geluid tussen deze twee apparaten mogelijk. In korte tijd waant de patiënt zich echt in de buitenwereld. Dit komt onder andere doordat de patiënt zelf bepaalt waar hij naar kijkt.

Meer informatie

 

Andere interessante innovaties

  • Kozie, gevoel van thuis

    Kozie biedt mensen met dementie de mogelijkheid om op een intuïtieve en muzikale manier in verbinding te staan met hun omgeving. Er zijn twee varianten de KozieMe en de KozieWe.

  • Duo-Wonen voor comfortabel wonen dichtbij bij de mantelzorger

    Het lijkt wel een vakantiehuis, de modelwoning van Duo-Wonen. De sfeervolle houten afwerking, de grote ramen, het ruime interieur en de puntgave afwerking maken dat je al snel denkt: “Hier wil ik wonen!”. Voor mensen met een zorgindicatie is deze mantelzorgwoning een goede woonoplossing die veel comfort biedt.