NightOwl® - sensor en app ter opsporing van slaapapneu

De NightOwl® is een super klein medisch toestel waarmee je een mogelijk slaapapneu eenvoudig in je thuisomgeving kunt vaststellen.

 

Een sensor die je op je vingertop of je voorhoofd plakt, kan ’s nachts metingen verrichten met betrekking tot je ademhaling en het zuurstofgehalte in je bloed. ’s Ochtends vertelt je smartphone of je aan slaapapneu lijdt en of je een behandeling nodig hebt.

Wel of geen apneu?

Mensen die lijden aan slaapapneu hebben vaak meerdere gezondheidsklachten zoals hoofdpijn, hoge bloeddruk en vermoeidheid. Echter, vaak is de oorzaak niet bekend. In de meeste gevallen moet je van je partner horen dat je snurkt of dat je ademhaling soms even stopt. Wanneer er een vermoeden van een slaapapneu is, kan de huisarts je naar een slaapcentrum doorverwijzen. Hier wordt, met allerlei plakkers, draden en snoeren, gedurende een nacht je slaap gemeten. Vaak blijkt na zo’n duur en belastend onderzoek, dat er geen sprake is van een apneu.

Zelfmonitoring

Met de NightOwl® kan dit (vooronderzoek) eenvoudiger en goedkoper. Aan de hand van dit kleine apparaatje kun je in je eigen bed meten of je een slaapapneu hebt. Een kleine sensor op je wijsvinger of voorhoofd staat in verbinding met de app op je smartphone. De gehele nacht verzamelt de sensor gegevens over je slaap: ademhaling, zuurstofgehalte in het bloed, bewegingen enz. De app slaat deze gegevens op en stuurt deze door. Binnen een paar dagen krijg je de uitslag en weet je of je je verder moet laten onderzoeken.

Kijk voor meer informatie over de NightOwl van EctoSense op: www.ectosense.com

Andere interessante innovaties

  • Tworby - driewieler ombouwmodule

    Heb je ondersteuning nodig tijdens het fietsen en wil je het liefst je eigen fiets behouden? Dit hulpmiddel kan geplaatst worden op iedere volwassenfiets. Elektrisch of standaard, de driewieler-ombouwmodule past erop. Je hoeft geen nieuwe fiets te kopen en bespaart daarmee flink wat kosten.

  • Eloflex - opvouwbare elektrische rolstoelen en scootmobielen

    Als je veel onderweg bent en de vrijheid en flexibiliteit wilt hebben om je rolstoel of scootmobiel mee te nemen in je eigen auto of op reis, bieden de modellen van Eloflex uitkomst. Opklapbaar en licht van gewicht, maakt het eenvoudig in te checken op een vlucht of te reizen per bus, trein of boot.