Perfect Fit, aantrekhulpmiddel voor armkousen

Perfect Fit is een aantrekhulpmiddel voor steunkousen, compressiekousen en soortgelijke kousen voor de arm. Het hulpmiddel stelt de gebruiker in staat om volledig zelfstandig medische en soortgelijke compressiekousen aan te brengen, waarbij een optimale en comfortabele pasvorm met gelijkmatige drukverdeling wordt gerealiseerd. Perfect Fit is verkrijgbaar in verschillende maten passend bij elke armomtrek. In drie stappen kan de gebruiker met behulp van de Perfect Fit medische kousen zelfstandig aanbrengen op de arm.

Perfect Fit, ontwikkeld vanuit de praktijk

Perfect Fit is ontwikkeld door Jurr, Perr en Maxime Hidding, kleinkinderen van Doortje, 92 jaar. Hun oma kreeg last van oedeemklachten nadat ze behandeld was aan borstkanker. Dagelijks moest zij haar armkousen aan- en uitrekken. Met de reguliere middelen ging dit lastig. Ze moest veel kracht zetten en de kousen zaten meestal niet comfortabel. Dat vormde de aanleiding om een nieuw product te ontwikkelen om dit gemakkelijker te maken, de Perfect Fit. Hun oma Doortje kan dankzij de Perfect Fit elke dag zelfstandig haar armkousen aan doen. Hierbij heeft zij geen hulp meer nodig van de thuis- of mantelzorg.

Eenvoudige oplossing om armkousen aan te trekken

Hidding Healthcare heeft hiermee een laagdrempelig duurzaam product op de markt gezet met een eenvoudige toepassing waarmee het leven van mensen die medisch armkousen dragen aanzienlijk wordt verlicht. Het product heeft een garantietermijn van 5 jaar en mensen krijgen 30 dagen bedenktijd om tot de daadwerkelijk aanschaf over te gaan.

Lees ervaringen

Meer informatie

Perfect Fit

Perfect Fit

Andere interessante innovaties

  • Obi - de robot waarmee je zelfstandig eet

    Als je je armen niet of nauwelijks kunt bewegen, is eten een uitdaging. Je partner, mantelzorger of een zorgprofessional kan je natuurlijk helpen bij de maaltijd. Maar hoe fijn zou het zijn om zelfstandig te eten? Dat kan met Obi: een eetrobot, die het mogelijk maakt om in je eigen tempo te eten, waar en wanneer jíj dat wilt.

  • Babbeltrucmelder - alert bij deurcriminaliteit

    Met één druk op de knop die je bij je draagt, krijg je direct ondersteuning bij het vermoeden van deurcriminaliteit. Geeft een gevoel van veiligheid in je eigen huis, met de mogelijkheid om hulp in te schakelen.