Q-thuis - spraakgestuurde personenalarmering

Q-thuis is een innovatieve personenalarmering waarbij je via je stemgeluid externe hulp kunt inschakelen. Met de Google Home-techniek als basis biedt deze toepassing gemak, comfort en veiligheid.

Q-thuis geeft je het veilige gevoel dat je niet alleen bent als er onverhoopt iets mocht gebeuren. Met een simpel stemcommando schakel je de hulp van je naasten in. Daarnaast biedt de techniek van Google Home talloze extra functies zoals een gezellig restaurant vinden in de buurt, je favoriete muziek aanzetten, een recept opzoeken, het laatste nieuws luisteren…

Periodieke veiligheiscontroles

Een andere functionaliteit is dat je met regelmatige tussenpozen wordt verzocht om even een reactie te geven ter bevestiging dat het goed met je gaat. Blijft de bevestiging uit, dan gaat er automatisch een melding naar je contactpersonen.

 

Hoe werkt het?

Door spraak, met je eigen stem dus, kun je eenvoudig een commando geven of informatie opvragen. Na installatie van de Google Home, of andere slimme speaker, wordt een verbinding tot stand gebracht en zijn verschillende functies beschikbaar. 

Wat heb je nodig?

Een slimme speaker, die werkt met de Google Assistent, zoals de Google Home of de de Google Mini en een smartphone of tablet met goede wifi-verbinding. Om ook het programma van Q-thuis te gebruiken, heb je daarnaast een abonnement nodig waarmee je een gebruikerslicentie krijgt voor de extra functies.

Voor meer informatie over de Q-thuis: www.q-thuis.nl

Andere interessante innovaties

  • Tworby - driewieler ombouwmodule

    Heb je ondersteuning nodig tijdens het fietsen en wil je het liefst je eigen fiets behouden? Dit hulpmiddel kan geplaatst worden op iedere volwassenfiets. Elektrisch of standaard, de driewieler-ombouwmodule past erop. Je hoeft geen nieuwe fiets te kopen en bespaart daarmee flink wat kosten.

  • Eloflex - opvouwbare elektrische rolstoelen en scootmobielen

    Als je veel onderweg bent en de vrijheid en flexibiliteit wilt hebben om je rolstoel of scootmobiel mee te nemen in je eigen auto of op reis, bieden de modellen van Eloflex uitkomst. Opklapbaar en licht van gewicht, maakt het eenvoudig in te checken op een vlucht of te reizen per bus, trein of boot.