Qbi, zorgt dat bewegen leuk wordt

Qbi maakt het mogelijk om met lichaamsbewegingen een robotbal te besturen en daagt mensen uit om te bewegen.

Qbi is een interactief, entertainment- en beweegsysteem. Qbi maakt het mogelijk om met lichaamsbewegingen een robotbal te besturen. De robotbal wordt bestuurd middels heup-, arm-, been- of rompbewegingen. Zodra een persoon beweegt, gaat de bal rollen in de richting van de beweging. Qbi is breed inzetbaar binnen de zorgwereld en bruikbaar door jong en oud.

Hoe werkt Qbi?

Door de robotbal over de vloer te besturen zijn er tal van spellen speelbaar, zoals kegelen of het volgen van een parcours. Door gebruik te maken van diverse spelattributen is het mogelijk om zelf spellen en oefeningen te creëren. Qbi is individueel en in groepsverband inzetbaar. Er kunnen twee personen tegelijkertijd bewegen met ieder een eigen bal.

Daagt mensen uit om te bewegen

Qbi maakt het mogelijk om met lichaamsbewegingen een robotbal te besturen en daagt mensen uit om te bewegen. Qbi combineert beweging, moderne techniek en gaming met een unieke interactieve belevenis als resultaat.

Meer informatie

Andere interessante innovaties

  • Kozie, gevoel van thuis

    Kozie biedt mensen met dementie de mogelijkheid om op een intuïtieve en muzikale manier in verbinding te staan met hun omgeving. Er zijn twee varianten de KozieMe en de KozieWe.

  • Duo-Wonen voor comfortabel wonen dichtbij bij de mantelzorger

    Het lijkt wel een vakantiehuis, de modelwoning van Duo-Wonen. De sfeervolle houten afwerking, de grote ramen, het ruime interieur en de puntgave afwerking maken dat je al snel denkt: “Hier wil ik wonen!”. Voor mensen met een zorgindicatie is deze mantelzorgwoning een goede woonoplossing die veel comfort biedt.