Rollator met beensteun

Rollator met beensteun voor mensen met een beenamputatie of mensen die een been/voet niet mogen/kunnen belasten.

Wanneer mensen een been moeten missen en (nog) geen gebruik maken van een prothese, gebruiken zij meestal krukken en een rolstoel. Krukken kunnen als belastend en instabiel worden ervaren en een rolstoel is in huis soms erg lastig.

Met de rollator met beensteun, kunnen mensen zich op een eenvoudige en veilige manier verplaatsen. De beensteun is eenvoudig van de rollator af te halen, zodat deze bijvoorbeeld mee kan worden genomen naar boven, waar een tweede rollator staat.

Hoe werkt het?

U kunt de beensteun gaan gebruiken zodra de wond dicht is. Samen met uw fysiotherapeut wordt de beensteun afgesteld en wordt u ondersteund in het gebruik. De stomp wordt op de beensteun geplaatst. Wanneer u de beensteun wilt gebruiken omdat u uw been niet mag belasten, legt u de knie op de steun. U kunt dan gaan lopen. Ondanks dat u het been niet kunt gebruiken, traint u wel de nog aanwezige spieren en houdt u uw heupgewricht soepel.

De beensteun kost € 279,00 en als er gelijktijdig een rollator wordt besteld kost de set € 359,00.

Andere interessante innovaties

  • Kozie, gevoel van thuis

    Kozie biedt mensen met dementie de mogelijkheid om op een intuïtieve en muzikale manier in verbinding te staan met hun omgeving. Er zijn twee varianten de KozieMe en de KozieWe.

  • Duo-Wonen voor comfortabel wonen dichtbij bij de mantelzorger

    Het lijkt wel een vakantiehuis, de modelwoning van Duo-Wonen. De sfeervolle houten afwerking, de grote ramen, het ruime interieur en de puntgave afwerking maken dat je al snel denkt: “Hier wil ik wonen!”. Voor mensen met een zorgindicatie is deze mantelzorgwoning een goede woonoplossing die veel comfort biedt.