Smart Floor, registreert activiteit in de woning

Gemak en veiligheid dat staat centraal bij de Smart Floor van The Surface Network. De vloer kan worden aangelegd in bestaande- en nieuwe woningen en registreert de activiteit van de bewoner. Als iemand valt wordt dit geregistreerd en kunnen zorgprofessionals, mantelzorgers of familieleden in actie komen. Daarnaast kun je gedrag monitoren en zien wanneer iemand bijvoorbeeld onrustig is. Ook is het mogelijk om met de vloer domotica aan te sturen. Zo kun je het zo instellen dat als iemand uit bed komt er direct licht gaat branden om valincidenten te voorkomen. 

Alarmering, monitoring en home automation

De Smart Floor bestaat uit een aantal draadloze sensor-units in de vorm van vloertegels. Deze worden buiten het zicht van de bewoner geïnstalleerd. Geen losse halskoortjes, bedpaaltjes of infrarood sensoren maar één slimme ondervloer die invulling geeft aan alarmering en monitoring.  

Koppeling vloer met digitaal platform

Via een internet gateway wordt de data verzonden naar een centrale database. Er zijn twee apps gekoppeld aan de vloer waarmee je de activiteiten kunt monitoren. Een app voor het installeren en in gebruik nemen en een app voor de gebruiker. Dit maakt het systeem zowel voor zorgprofessionals als mantelzorgers beschikbaar.

Toepassingen van de Smart Floor:

 • Alarmering
 • Monitoring
 • Aansturen domotica
 • Real-time inzicht
 • Cliëntspecifiek in te stellen
 • Toegankelijk voor mantelzorgers

Vroegtijdige herkenning dementie

Naast bovenstaande toepassingen, wordt ook onderzocht hoe Smart Floor ingezet kan worden om dementie vroegtijdig te herkennen. Lees hier meer over in het artikel in het Algemeen Dagblad. 

Beschikbaarheid Smart Floor

De Smart Floor is ontwikkeld door The Surface Network en wordt in 2016 getest bij diverse zorginstellingen. Momenteel is de vloer nog niet verkrijgbaar voor particulier gebruik.

Andere interessante innovaties

 • Kozie, gevoel van thuis

  Kozie biedt mensen met dementie de mogelijkheid om op een intuïtieve en muzikale manier in verbinding te staan met hun omgeving. Er zijn twee varianten de KozieMe en de KozieWe.

 • Duo-Wonen voor comfortabel wonen dichtbij bij de mantelzorger

  Het lijkt wel een vakantiehuis, de modelwoning van Duo-Wonen. De sfeervolle houten afwerking, de grote ramen, het ruime interieur en de puntgave afwerking maken dat je al snel denkt: “Hier wil ik wonen!”. Voor mensen met een zorgindicatie is deze mantelzorgwoning een goede woonoplossing die veel comfort biedt.