Vaststellen van dyslexie met de 10 minuten dyslexietest

Dyslexie is lastig vast te stellen. Dat komt omdat het wel in grote lijnen bij mensen hetzelfde is, maar ieder zo zijn specifieke problemen en strategieën heeft. Met de Dyslexie App is dyslexie echter binnen 10 minuten vast te stellen. Iemand met dyslexie kan sneller aan de slag met een behandelplan. Dat bespaart een hoop frustratie en achterstand op bijvoorbeeld school.

Gedragsprofiel

Hoe denkt - leert - leest - praat - luistert iemand met dyslexie? Op basis van jarenlange ervaring met dyslectische kinderen is een gedragsprofiel opgesteld. Dyslectische mensen leren anders en zijn gebaat bij een ander type onderwijs. Met kleine aanpassingen leren zij net zo goed lezen als ieder ander mens.

Ook in de werkomgeving is hun gedrag net even anders. Het invullen van het gedragsprofiel helpt om mensen met dyslexie ook in het werk de juiste ondersteuning te bieden. De app bevat meer dan 150 tips voor op school - voor thuis - tijdens de studie en op het werk.

Voor iedereen toegankelijk

De app is beschikbaar in diverse stores en daarmee voor iedereen toegankelijk. Iedereen kan voor zichzelf de test maken maar ook voor anderen zoals familie, vrienden en collega’s. De snelle test is zeer praktisch en het gedragsprofiel is uniek in de wereld. De app is er in het Nederlands, Engels, Duits, Frans en Spaans.

Meer informatie

 

Andere interessante innovaties

  • Kozie, gevoel van thuis

    Kozie biedt mensen met dementie de mogelijkheid om op een intuïtieve en muzikale manier in verbinding te staan met hun omgeving. Er zijn twee varianten de KozieMe en de KozieWe.

  • Duo-Wonen voor comfortabel wonen dichtbij bij de mantelzorger

    Het lijkt wel een vakantiehuis, de modelwoning van Duo-Wonen. De sfeervolle houten afwerking, de grote ramen, het ruime interieur en de puntgave afwerking maken dat je al snel denkt: “Hier wil ik wonen!”. Voor mensen met een zorgindicatie is deze mantelzorgwoning een goede woonoplossing die veel comfort biedt.