AmpUgo winnaar regionale voorronde Nationale Zorginnovatieprijs 2019

Op donderdag 17 januari vond de regionale voorronde plaats van de Nationale Zorginnovatieprijs 2019 voor de regio’s Midden- en West-Brabant en Zeeland. De vakjury koos als winnaar AmpUgo, een rollatorsteun voor mensen die hun been moeten missen of hun voet/been niet mogen belasten. De wildcard, tevens publiekskeuze, ging naar Ava, een webapplicatie voor doven- en slechthorenden.

AmpUgo - rollator met beenondersteuning

Ondernemingen die hun innovatieve product of dienst tot een succes willen maken, kunnen vaak een duwtje in de rug gebruiken. Daarom is de Nationale Zorginnovatieprijs in het leven geroepen. Dit jaar wordt de prijs voor de vierde keer uitgereikt. Voor de regionale voorronde werden door het Care Innovation Centre West-Brabant vier veelbelovende innovaties geselecteerd waaronder AmpUgo, de Breinlijn, de Bravis Digituin, de Wijkcirkel en Ava. AmpUgo kwam als winnaar uit de bus. Fysiotherapeuten Kjeld Klaver en Rolf van der Burgt zijn de bedenkers van de rollatorsteun. In hun praktijk helpen ze mensen met een beenamputatie tijdens het revalidatieproces. De rollatorsteun is een handig en eenvoudig hulpmiddel waardoor zij mobiel kunnen blijven. De wildcard ging naar Bonnie Pieterse met Ava, een spraak-naar-tekst-app die als tolk functioneert. De jury bestond uit Ada Oudhof, voorzitter KBO Roosendaal en Lars van Beek, wethouder gemeente Woensdrecht, Marcel Clerx van SAMR en Marjolein de Jong, bestuurder van Stichting Groenhuysen. De landelijke finale van de Zorginnovatieprijs 2019 is op 14 maart in Nijmegen.

Laatste berichten

  • ‘Het Vergeten Festival’ op 22 juni voor het eerst in Steenbergen

    Het feit dat er bij beginnende dementie liever gesproken wordt over ‘verwardheid’ geeft aan dat het taboe rond de ziekte nog niet is doorbroken. De werkgroep DementieVriendelijke gemeente Steenbergen (DVG) maakt het onderwerp voor iedereen toegankelijk tijdens ‘Het Vergeten Festival’ op zaterdag 22 juni in Steenbergen.

  • Terugkomdag testers personenalarmen

    Vandaag stond er terugkombijeenkomst op het programma, georganiseerd door onze stagiair Glenn, voor de vrijwilligers die enige tijd geleden verschillende personenalarmen testten in het kader van het MRE-project.

  • Obi is de robot die zelfstandig eten (weer) mogelijk maakt

    Ken je Obi al? Het is de nieuwste eetrobot op de markt. Obi is vriendelijk, intelligent en stijlvol. De functionele bediening is intuïtief en makkelijk aan te leren. In plaats van een beroep te moeten doen op een zorgprofessional of mantelzorger, helpt Obi je om zelfstandig te eten. In je eigen tempo, waar en wanneer jíj dat wilt.