AmpUgo winnaar regionale voorronde Nationale Zorginnovatieprijs 2019

Op donderdag 17 januari vond de regionale voorronde plaats van de Nationale Zorginnovatieprijs 2019 voor de regio’s Midden- en West-Brabant en Zeeland. De vakjury koos als winnaar AmpUgo, een rollatorsteun voor mensen die hun been moeten missen of hun voet/been niet mogen belasten. De wildcard, tevens publiekskeuze, ging naar Ava, een webapplicatie voor doven- en slechthorenden.

AmpUgo - rollator met beenondersteuning

Ondernemingen die hun innovatieve product of dienst tot een succes willen maken, kunnen vaak een duwtje in de rug gebruiken. Daarom is de Nationale Zorginnovatieprijs in het leven geroepen. Dit jaar wordt de prijs voor de vierde keer uitgereikt. Voor de regionale voorronde werden door het Care Innovation Centre West-Brabant vier veelbelovende innovaties geselecteerd waaronder AmpUgo, de Breinlijn, de Bravis Digituin, de Wijkcirkel en Ava. AmpUgo kwam als winnaar uit de bus. Fysiotherapeuten Kjeld Klaver en Rolf van der Burgt zijn de bedenkers van de rollatorsteun. In hun praktijk helpen ze mensen met een beenamputatie tijdens het revalidatieproces. De rollatorsteun is een handig en eenvoudig hulpmiddel waardoor zij mobiel kunnen blijven. De wildcard ging naar Bonnie Pieterse met Ava, een spraak-naar-tekst-app die als tolk functioneert. De jury bestond uit Ada Oudhof, voorzitter KBO Roosendaal en Lars van Beek, wethouder gemeente Woensdrecht, Marcel Clerx van SAMR en Marjolein de Jong, bestuurder van Stichting Groenhuysen. De landelijke finale van de Zorginnovatieprijs 2019 is op 14 maart in Nijmegen.

Laatste berichten

  • Lancering online keuzewijzer

    Welke mogelijkheden zijn er op het gebied van hulpmiddelen en technologie in de thuiszorg? Zoveel, dat zorgprofessionals en cliënten door de bomen het bos niet meer zien. Daar komt nu verandering in met de officiële lancering van de Digitale keuzewijzer.

  • Testers gezocht voor nieuwe SOS/GPS alarmknop en horloge

    Vraagt u zich wel eens af waar uw zorgvrager zich bevindt? Dan is dit uw kans om hiervoor een innovatief hulpmiddel te testen. Geheel KOSTELOOS bovendien!

    Het product ziet eruit als een alarmknop of een horloge en werkt via GPS. Op deze manier kunt u op ieder gewenst moment nagaan waar uw zorgvrager is.