Babbeltrucmelder maakt mensen bewust van deurcriminaliteit

Helaas neemt het fenomeen deurcriminaliteit sterk toe. De meeste vormen van deurcriminaliteit vinden plaats door bijvoorbeeld babbeltrucs, binnendringen en oplichting. Uit onderzoek blijkt dat er jaarlijks sprake is van ruim 125.000 pogingen van criminaliteit aan de deur. Dit leidt tot steeds grotere angstgevoelens bij bewoners. Zo voelt 92% van de vrouwen en 71% van de mannen zich steeds vaker onveilig binnen de eigen leefomgeving.

Hoe werkt het?

Een eenvoudig antwoord op een maatschappelijk probleem. Deurcriminelen bellen goed voorbereid aan. Maar bewoners zijn onvoorbereid op onheilspellend bezoek. Door het uitkiezen van extra kwetsbare bewoners (zoals alleenstaanden, gezinnen waarvan vaak maar een ouder thuis is of senioren) slaan criminelen steeds vaker hun slag. Deze ontwikkeling zorgt in toenemende mate voor een onveilig gevoel in de eigen woonomgeving. De melder, ook wel deurspion genoemd, maakt bewoners niet alleen bewust van deurcriminaliteit vóórdat zij de deur openen maar verhoogt ook een veilig gevoel.

Met één druk op de knop direct ondersteuning

Met een druk op de knop wordt een spreek-/luisterverbinding met de 24/7 Response centrale tot stand gebracht. De bewoner kan dus op elk gewenst moment contact opnemen met de meldcentrale. Op die manier wordt er via de Babbeltrucmelder mee geluisterd met het gesprek tussen de bewoner en de bezoeker die voor de deur staat.  Deskundige medewerkers zorgen indien nodig voor een passende actie, bijvoorbeeld het waarschuwen van hulpdiensten, een familielid of buren. Het feit dat een kwaadwillende merkt dat er contact is met een meldcentrale, heeft vaak een preventieve werking.

Meer informatie

Laatste berichten

  • Innovatie Consulent Margo Emmen draagt oplossingen aan

    “Soms kunnen kleine aanpassingen of hulpmiddelen een wereld van verschil betekenen”, zo vertelt Margo Emmen, Innovatie Consulent bij het Huis van Morgen. Zij adviseert inwoners over hulpmiddelen en geeft tips om langer zelfstandig te blijven wonen.

  • Medmij, meer grip op je eigen gezondheidsgegevens

    Steeds meer mensen willen inzicht in hun gezondheid. En er komen steeds meer apps en websites waarmee men zelf informatie over de gezondheid kan bijhouden. Tot nu toe ontbrak de mogelijkheid al deze gegevens overzichtelijk op één plek bijeen te brengen. MedMij zorgt er voor dat gezondheidsdata uit verschillende bronnen op eenzelfde, maar ook veilige en vertrouwde manier bijeen gebracht kan worden.