Gastcolleges voor studenten en docenten van MBO en HBO zorgopleidingen

Wil je meer weten over e-health, zorginnovatie en de implementatie daarvan? Dan kun je nu deelnemen aan de gastcolleges van De Zorginnovatiewinkel. De gastcolleges vinden plaats in mei, juni en juli 2018.

Bewust worden van nieuwe mogelijkheden

De Zorginnovatiewinkel wil graag helpen bij het aanbieden van aantrekkelijke vormen van onderwijs, zodat studenten met een zorgopleiding meer betrokken raken en bewust worden van de vele nieuwe mogelijkheden die er zijn. In totaal geven ze 12 gastcolleges (2 per dag) voor MBO en HBO zorgopleidingen, waarin e-health, zorginnovatie en de implementatie daarvan centraal staan. Er worden succesvolle werkvormen zoals de e-health speurtocht en een quiz ingezet om op een vernieuwende manier de studenten enthousiast te maken.

Na het gastcollege in de Zorginnovatiewinkel volgt een rondleiding in het Huis van Morgen (350 meter lopen).

Aanmelden

Meld je snel aan voor één van de gastcolleges, dit kan individueel of als groep (door de docent). Er zijn geen kosten aan verbonden.  Klik op onderstaande link voor de verschillende data en tijden:

Aanmelden

Laatste berichten

  • Gebruikersvriendelijke apps voor ouderen, waar moet je op letten?

    Ouderen blijven steeds langer zelfstandig wonen. Digitale toepassingen kunnen daarbij ondersteuning bieden. Maar hoe kun je toetsen of deze apps en applicaties goed aansluiten bij deze doelgroep? Muge Akca, stagiaire van de HBO-opleiding Mens en Techniek, deed daar in het Huis van Morgen onderzoek naar en stelde hiervoor richtlijnen op.

  • Nieuwe functionaliteiten op de DayClock

    De DayClock is een staande digitale of analoge klok waarop dagelijks de actuele dag en datum vol uitgeschreven staan aangegeven. De DayClock met agenda heeft daarnaast een agenda functie om activiteiten weer te geven. De bedenkers van de DayClock vinden het belangrijk om zo goed mogelijk aan te sluiten bij de wensen van de gebruikers. Deze maand hebben ze daarom functionaliteiten toegevoegd. 

  • Samen tegen eenzaamheid

    Meer dan een miljoen Nederlanders voelt zich sterk eenzaam. Bij eenzaamheid voelen mensen het gemis van verbondenheid met anderen. In de Week tegen Eenzaamheid vraagt de Coalitie Erbij  aandacht voor dit probleem en zeggen ze: kom erbij! Technologie kan ook een bijdrage leveren aan eenzaamheid. Hoe? dat lees je in dit artikel.