Goede instructie verlaagt de drempel tot het gebruik van nieuwe toepassingen

In het Huis van Morgen zijn bezoekers vaak als ze binnen komen nog onzeker. Dit geldt voor studenten, zorgprofessionals, mantelzorgers maar ook voor inwoners. Die onzekerheid zit vaak in het feit dat ze veel producten nog niet kennen maar vooral ook dat ze niet weten hoe het werkt. Het ‘niet weten’ is natuurlijk helemaal niet zo raar maar toch verwachten we vaak van onszelf dat we alles snel eigen moeten maken. Vragen stellen, informeren, ervaren dat is goed want daar leren we heel veel van.

Instructiefilmpje opent ogen

In het voorjaar van 2018 hebben een aantal studenten van de Hogeschool Rotterdam, opleiding Mens en techniek, een aantal instructievideo’s gemaakt. Daarbij laten ze zien hoe de Ihealth bloeddrukmeter en van het Easy Digitale slot werkt. Ze maakten een filmpje specifiek voor de gebruiker en een filmpje voor de zorgprofessional. Na die tijd hebben we deze filmpjes laten zien aan bezoekers van het Huis van Morgen. Voor veel mensen bieden deze filmpjes houvast. Door te zien hoe het werkt is de stap om het zelf uit te proberen veel kleiner.

Veel bedenkers van nieuwe toepassingen laten bij de lancering van het product een instructiefilmpje maken. Zij weten dat dit belangrijk is bij de voorlichting en acceptatie van het product.

Laatste berichten