Innovatie Consulent Margo Emmen draagt oplossingen aan

“Soms kunnen kleine aanpassingen of hulpmiddelen een wereld van verschil betekenen”, zo vertelt Margo Emmen, Innovatie Consulent bij het Huis van Morgen. Helemaal als iemand door een (tijdelijke) beperking of ziekte minder mobiel is. Dan is het belangrijk om een veilige thuisomgeving te creëren. Margo adviseert inwoners over hulpmiddelen en geeft tips om langer zelfstandig te blijven wonen.

Aanpassen woning

“Pas je huis zodanig aan, dat je er lang zelfstandig en veilig kunt blijven wonen. En doe het op tijd wacht niet totdat er ongelukken gebeuren. Bij aanpassingen hoef je niet direct je hele huis te verbouwen. Met simpele hulpmiddelen kun je al veel bereiken. In de badkamer en toilet kun je bijvoorbeeld steunen aan de muur bevestigen, zodat je je kunt vasthouden. Ook een anti-slipmat, douchekruk of badlift zijn handig. Ook voor in de keuken zijn er allerlei hulpmiddelen verkrijgbaar. Zoals messen, spatels en kaasschaven met een gehoekt handvat, waardoor het makkelijker is om ze vast te pakken en je minder spierkracht nodig hebt.”

Digitale oplossingen

“Ook zijn er veel digitale oplossingen. Denk bijvoorbeeld aan een online agenda voor mantelzorgers. Daarnaast kan een zorgverlener snel en gemakkelijk hulp op afstand geven door middel van ‘beeldbellen’. Je blijft gewoon thuis, terwijl de zorgverlener de situatie helder beoordeelt. En natuurlijk is er het internet, dé plek bij uitstek om nieuwe mensen te ontmoeten. Leer bijvoorbeeld lotgenoten kennen via sociale media.”

Techniek maakt meer mogelijk

“Techniek maakt veel mogelijk. Met domotica, oftewel huisautomatisering, bedien je al je apparaten en hulpmiddelen op afstand. Denk hierbij aan het bedienen van de zonwering, verlichting en verwarming, maar ook aan een robotarm voor hulp bij eten en drinken en een alarmsysteem voor als je ten val komt. Handig en praktisch! Ook zijn er veel ontwikkelingen op gebied van eHealth en draagbare technologie, zoals ‘slimme’ horloges of brillen.”

Advies Innovatie Consulent

“De mogelijkheden zijn eindeloos maar het allerbelangrijkste is dat het goed aansluit bij de vraag die iemand heeft. Als Innovatie Consulent adviseer ik mensen hierover waarbij die vraag centraal staat. Vaak weten ze niet goed welke mogelijkheden er allemaal zijn. Ik breng dit voor hen in kaart. Het geeft mij voldoening als ik zie dat ze na mijn advies geholpen zijn en zich thuis beter kunnen redden.”

Meer informatie en aanvragen Innovatie Advies

Laatste berichten

  • Medmij, meer grip op je eigen gezondheidsgegevens

    Steeds meer mensen willen inzicht in hun gezondheid. En er komen steeds meer apps en websites waarmee men zelf informatie over de gezondheid kan bijhouden. Tot nu toe ontbrak de mogelijkheid al deze gegevens overzichtelijk op één plek bijeen te brengen. MedMij zorgt er voor dat gezondheidsdata uit verschillende bronnen op eenzelfde, maar ook veilige en vertrouwde manier bijeen gebracht kan worden.

  • Hoestie, beter ziek zijn doe je samen

    Als je ernstig ziek bent, willen familie en vrienden je steunen en weten hoe het met je gaat. En jij wilt je verhaal met hen delen – maar dan wel op een manier die jou niet belast. Met je eigen hoestie.nu pagina informeer je in één klap iedereen die voor jou belangrijk is. En verder niemand.