Innovatie Consulent Margo Emmen draagt oplossingen aan

“Soms kunnen kleine aanpassingen of hulpmiddelen een wereld van verschil betekenen”, zo vertelt Margo Emmen, Innovatie Consulent bij het Huis van Morgen. Helemaal als iemand door een (tijdelijke) beperking of ziekte minder mobiel is. Dan is het belangrijk om een veilige thuisomgeving te creëren. Margo adviseert inwoners over hulpmiddelen en geeft tips om langer zelfstandig te blijven wonen.

Aanpassen woning

“Pas je huis zodanig aan, dat je er lang zelfstandig en veilig kunt blijven wonen. En doe het op tijd wacht niet totdat er ongelukken gebeuren. Bij aanpassingen hoef je niet direct je hele huis te verbouwen. Met simpele hulpmiddelen kun je al veel bereiken. In de badkamer en toilet kun je bijvoorbeeld steunen aan de muur bevestigen, zodat je je kunt vasthouden. Ook een anti-slipmat, douchekruk of badlift zijn handig. Ook voor in de keuken zijn er allerlei hulpmiddelen verkrijgbaar. Zoals messen, spatels en kaasschaven met een gehoekt handvat, waardoor het makkelijker is om ze vast te pakken en je minder spierkracht nodig hebt.”

Digitale oplossingen

“Ook zijn er veel digitale oplossingen. Denk bijvoorbeeld aan een online agenda voor mantelzorgers. Daarnaast kan een zorgverlener snel en gemakkelijk hulp op afstand geven door middel van ‘beeldbellen’. Je blijft gewoon thuis, terwijl de zorgverlener de situatie helder beoordeelt. En natuurlijk is er het internet, dé plek bij uitstek om nieuwe mensen te ontmoeten. Leer bijvoorbeeld lotgenoten kennen via sociale media.”

Techniek maakt meer mogelijk

“Techniek maakt veel mogelijk. Met domotica, oftewel huisautomatisering, bedien je al je apparaten en hulpmiddelen op afstand. Denk hierbij aan het bedienen van de zonwering, verlichting en verwarming, maar ook aan een robotarm voor hulp bij eten en drinken en een alarmsysteem voor als je ten val komt. Handig en praktisch! Ook zijn er veel ontwikkelingen op gebied van eHealth en draagbare technologie, zoals ‘slimme’ horloges of brillen.”

Advies Innovatie Consulent

“De mogelijkheden zijn eindeloos maar het allerbelangrijkste is dat het goed aansluit bij de vraag die iemand heeft. Als Innovatie Consulent adviseer ik mensen hierover waarbij die vraag centraal staat. Vaak weten ze niet goed welke mogelijkheden er allemaal zijn. Ik breng dit voor hen in kaart. Het geeft mij voldoening als ik zie dat ze na mijn advies geholpen zijn en zich thuis beter kunnen redden.”

Meer informatie en aanvragen Innovatie Advies

Laatste berichten

 • Testers gezocht voor nieuwe SOS/GPS alarmknop en horloge

  Vraagt u zich wel eens af waar uw zorgvrager zich bevindt? Dan is dit uw kans om hiervoor een innovatief hulpmiddel te testen. Geheel KOSTELOOS bovendien!

  Het product ziet eruit als een alarmknop of een horloge en werkt via GPS. Op deze manier kunt u op ieder gewenst moment nagaan waar uw zorgvrager is.

 • Stagiair in beeld - Mina Coskun

  Mina is één van de studenten die op dit moment stage lopen bij Huis van Morgen. Ze is een vrolijke wervelwind die haar mannetje wel staat tussen haar collega-stagiairs. Ze stelt zichzelf graag aan u voor.

 • Ouderen testen slimme huisgenoot

  Op woensdagmiddag tijdens de nationale e-healthweek hadden wij een vakkundig testpanel in huis dat de Kintell, een nieuw digitaal zorgproduct uitprobeerde.