Ontmoet Zora en Paro in het Huis van Morgen

Op 6 en 8 maart van 10.00 – 16.00 uur zijn Zora en Paro te gast in het Huis van Morgen en kunnen studenten van het Kellebeek College met hen kennismaken. Maar wie zijn Zora en Paro? Hieronder een korte introductie.

Zeehond Paro stimuleert interactie en communicatie

Paro staat bekend als de beste sociale robot ter wereld. De robotzeehond is uitgerust met 5 sensors en reageert onder meer op aanraking en geluid met staart- en oogbewegingen. Paro stimuleert interactie en communicatie. Zijn grote ogen, witte zachte vacht en zijn gedrag zorgen voor bijzondere momenten. Paro is geen vervanger voor therapie of menselijke aandacht maar voegt een extra dimensie toe aan het dagelijkse leven. Bekijk het filmpje.

Zora, de zorgrobot

Zora® is een kleine humanoïde zorgrobot. Momenteel wordt Zora hoofdzakelijk ingezet bij kinderen en ouderen t.b.v. revalidatie, animatie en therapeutische doeleinden. Zora wordt als het ware een verlengstuk ter ondersteuning van de zorgprofessional, vrijwilliger of therapeut.

Laatste berichten

  • Hoestie, beter ziek zijn doe je samen

    Als je ernstig ziek bent, willen familie en vrienden je steunen en weten hoe het met je gaat. En jij wilt je verhaal met hen delen – maar dan wel op een manier die jou niet belast. Met je eigen hoestie.nu pagina informeer je in één klap iedereen die voor jou belangrijk is. En verder niemand.

  • Met SugarVita worden diabetespatiënten zich bewust van hun leefstijl

    Diabetes is een ziekte met potentieel heel ernstige gevolgen, maar gelukkig kunnen we goed leven met diabetes door onze leefstijl aan te passen. Dit is wel makkelijker gezegd dan gedaan. SugarVita laat de impact van eten, bewegen en medicatie op je persoonlijke glucosewaarde zien en helpt je zo om betere keuzes te maken in voeding, beweging en medicatie.

  • MS Sherpa helpt om Multiple Sclerosis goed te monitoren

    MS sherpa is een oplossing voor en door mensen met Multiple Sclerosis. Een kleine groep mensen van MS vereniging Nijmegen helpt al 2 jaar met het testen van de app in de dagelijkse praktijk. Dankzij hun inbreng is het mogelijk een app te maken die helpt om zelf alle toppen en dalen van het dagelijks leven met MS te kunnen managen.