Ontmoet Zora en Paro in het Huis van Morgen

Op 6 en 8 maart van 10.00 – 16.00 uur zijn Zora en Paro te gast in het Huis van Morgen en kunnen studenten van het Kellebeek College met hen kennismaken. Maar wie zijn Zora en Paro? Hieronder een korte introductie.

Zeehond Paro stimuleert interactie en communicatie

Paro staat bekend als de beste sociale robot ter wereld. De robotzeehond is uitgerust met 5 sensors en reageert onder meer op aanraking en geluid met staart- en oogbewegingen. Paro stimuleert interactie en communicatie. Zijn grote ogen, witte zachte vacht en zijn gedrag zorgen voor bijzondere momenten. Paro is geen vervanger voor therapie of menselijke aandacht maar voegt een extra dimensie toe aan het dagelijkse leven. Bekijk het filmpje.

Zora, de zorgrobot

Zora® is een kleine humanoïde zorgrobot. Momenteel wordt Zora hoofdzakelijk ingezet bij kinderen en ouderen t.b.v. revalidatie, animatie en therapeutische doeleinden. Zora wordt als het ware een verlengstuk ter ondersteuning van de zorgprofessional, vrijwilliger of therapeut.

Laatste berichten

  • Ontwikkeling Digitale Keuzetool e-health met zorgprofessionals

    Stichting Thuisleefgids uit Eindhoven en het Care Innovation Center West-Brabant (CIC) slaan de handen ineen. Samen met zorgprofessionals uit de thuiszorg gaan zij een digitale keuzetool voor hulpmiddelen en e-health ontwikkelen. Deze tool zal zorgprofessionals in de thuiszorg ondersteunen om cliënten en mantelzorgers beter te kunnen adviseren over het best passende hulpmiddel, in de specifieke situatie. Het project is voorgekomen uit de behoefte van zorgprofessionals en wordt mede mogelijk gemaakt door het CZ Fonds van Zorgverzekeraar CZ.

  • Ervaringskenniscentrum (Sch)ouders en CIC gaan samenwerking aan

    Het Care Innovation Center West-Brabant en ervaringskenniscentrum (Sch)ouders hebben de intentie uitgesproken om samen te werken. De samenwerking richt zich met name op het uitwisselen van informatie toegespitst op de doelgroep zorgkinderen en hun ouders.