Opening pop-up store in winkelcentrum Hoge Vucht Breda

De gemeente Breda, Care Innovation Center West-Brabant en Avans Hogeschool openden op vrijdag 2 maart in winkelcentrum Hoge Vucht een tijdelijke 'winkel'. In deze pop-up store draait het helemaal om gezondheid. Zo zijn er interessante, nieuwe hulpmiddelen te bekijken die het leven van ouderen en mensen met een beperking makkelijker kunnen maken. Ook worden geregeld presentaties over een bepaald themagegeven.

Wethouder Miriam Haagh: ,,Er bestaan zoveel geweldige hulpmiddelen. Dingen die het leven 'n stuk fijner en gemakkelijker kunnen maken. Alleen, veel mensen kénnen die middelen niet. Soms lees je wel 'ns iets in de krant. Over robotjes en 'zorginnovaties'. Dat klinkt voor velen nog als toekomstmuziek. Maar in deze winkel ontdek je dat dit soort producten ook gewoon nu, voor jou beschikbaar zijn.''

Kennismaken met nieuwe toepassingen

In de pop-up store vinden bezoekers bijvoorbeeld simpele 'tablets', die aangeven welke dag het is. Ook herinneren ze je aan het innemen van medicijnen. Maar ook hulpmiddelen om zelf steunkousen aan te trekken, of de trap op te lopen. Of een speciaal 'drukvest', voor kinderen met ADHD. Let wel, de getoonde producten zijn niet te koop in de pop-up store. Maar iedereen kan gratis en geheel vrijblijvend binnenlopen en rondkijken, en 'n kopje koffie of thee drinken.

1000 woningen voorzien van sensoren

Bij de feestelijke opening van de pop-up store waren ook robot Zora en zeehond Paro aanwezig. Tevens presenteerden de gemeente Breda en zorgverzekeraar CZ een nieuw initiatief. Zij gaan huizen van alleenstaande ouderen met een zorgbehoefte voorzien van sensoren. In duizend woningen wordt zo geregistreerd wat de leefstijl van de bewoners is, en of daar opvallende veranderingen in komen.

Presentaties

De pop-up store is te vinden naast de EMTÉ in het winkelcentrum en is tot en met zaterdag 7 april elke woensdag, vrijdag en zaterdag 's middags geopend vanaf halftwee tot vier uur. Ook is er op deze dagen van halféén tot kwart over één een presentatie over een bepaald onderwerp. Zo is er op geeft woensdag 7 maart Ans van der Borst, adviseur van het Team Preventie & Gezondheid van de GGD, een presentatie over positieve gezondheid en GGD Appstore. Andere onderwerpen die aan bod zullen komen, zijn onder meer leven met dementie, het langer zelf thuis wonen, nieuwe hulpmiddelen voor de mensen met een beperking, positief ouder worden, een pilot met Sensara en 'n leven lang in beweging. Je hoeft je niet aan te melden voor presentaties, je kunt zo binnen lopen.

Nog meer over de pop-up store vind je op www.zorgvoorelkaarbreda.nl

Bron: Stadsblad Breda

Artikel BN De Stem 02-03-2018

Laatste berichten