Opening pop-up store in winkelcentrum Hoge Vucht Breda

De gemeente Breda, Care Innovation Center West-Brabant en Avans Hogeschool openden op vrijdag 2 maart in winkelcentrum Hoge Vucht een tijdelijke 'winkel'. In deze pop-up store draait het helemaal om gezondheid. Zo zijn er interessante, nieuwe hulpmiddelen te bekijken die het leven van ouderen en mensen met een beperking makkelijker kunnen maken. Ook worden geregeld presentaties over een bepaald themagegeven.

Wethouder Miriam Haagh: ,,Er bestaan zoveel geweldige hulpmiddelen. Dingen die het leven 'n stuk fijner en gemakkelijker kunnen maken. Alleen, veel mensen kénnen die middelen niet. Soms lees je wel 'ns iets in de krant. Over robotjes en 'zorginnovaties'. Dat klinkt voor velen nog als toekomstmuziek. Maar in deze winkel ontdek je dat dit soort producten ook gewoon nu, voor jou beschikbaar zijn.''

Kennismaken met nieuwe toepassingen

In de pop-up store vinden bezoekers bijvoorbeeld simpele 'tablets', die aangeven welke dag het is. Ook herinneren ze je aan het innemen van medicijnen. Maar ook hulpmiddelen om zelf steunkousen aan te trekken, of de trap op te lopen. Of een speciaal 'drukvest', voor kinderen met ADHD. Let wel, de getoonde producten zijn niet te koop in de pop-up store. Maar iedereen kan gratis en geheel vrijblijvend binnenlopen en rondkijken, en 'n kopje koffie of thee drinken.

1000 woningen voorzien van sensoren

Bij de feestelijke opening van de pop-up store waren ook robot Zora en zeehond Paro aanwezig. Tevens presenteerden de gemeente Breda en zorgverzekeraar CZ een nieuw initiatief. Zij gaan huizen van alleenstaande ouderen met een zorgbehoefte voorzien van sensoren. In duizend woningen wordt zo geregistreerd wat de leefstijl van de bewoners is, en of daar opvallende veranderingen in komen.

Presentaties

De pop-up store is te vinden naast de EMTÉ in het winkelcentrum en is tot en met zaterdag 7 april elke woensdag, vrijdag en zaterdag 's middags geopend vanaf halftwee tot vier uur. Ook is er op deze dagen van halféén tot kwart over één een presentatie over een bepaald onderwerp. Zo is er op geeft woensdag 7 maart Ans van der Borst, adviseur van het Team Preventie & Gezondheid van de GGD, een presentatie over positieve gezondheid en GGD Appstore. Andere onderwerpen die aan bod zullen komen, zijn onder meer leven met dementie, het langer zelf thuis wonen, nieuwe hulpmiddelen voor de mensen met een beperking, positief ouder worden, een pilot met Sensara en 'n leven lang in beweging. Je hoeft je niet aan te melden voor presentaties, je kunt zo binnen lopen.

Nog meer over de pop-up store vind je op www.zorgvoorelkaarbreda.nl

Bron: Stadsblad Breda

Artikel BN De Stem 02-03-2018

Laatste berichten

  • Hoestie, beter ziek zijn doe je samen

    Als je ernstig ziek bent, willen familie en vrienden je steunen en weten hoe het met je gaat. En jij wilt je verhaal met hen delen – maar dan wel op een manier die jou niet belast. Met je eigen hoestie.nu pagina informeer je in één klap iedereen die voor jou belangrijk is. En verder niemand.

  • Met SugarVita worden diabetespatiënten zich bewust van hun leefstijl

    Diabetes is een ziekte met potentieel heel ernstige gevolgen, maar gelukkig kunnen we goed leven met diabetes door onze leefstijl aan te passen. Dit is wel makkelijker gezegd dan gedaan. SugarVita laat de impact van eten, bewegen en medicatie op je persoonlijke glucosewaarde zien en helpt je zo om betere keuzes te maken in voeding, beweging en medicatie.

  • MS Sherpa helpt om Multiple Sclerosis goed te monitoren

    MS sherpa is een oplossing voor en door mensen met Multiple Sclerosis. Een kleine groep mensen van MS vereniging Nijmegen helpt al 2 jaar met het testen van de app in de dagelijkse praktijk. Dankzij hun inbreng is het mogelijk een app te maken die helpt om zelf alle toppen en dalen van het dagelijks leven met MS te kunnen managen.