Ouderen testen slimme huisgenoot

Op woensdagmiddag tijdens de nationale e-healthweek hadden wij een vakkundig testpanel in huis dat een nieuw digitaal zorgproduct uitprobeerde.

Kintell, het apparaat waar deze middag alles om draaide, is een slimme huisgenoot die u een seintje geeft als het tijd is om iets te doen dat goed is voor uw gezondheid. Zo laat hij bijvoorbeeld het geluid van stromend water horen wanneer u iets moet drinken en piept hij op het tijdstip dat u uw medicijn moet innemen. Meer info: https://kintellhome.com/

 

 

 

 

 

Het oog wil ook wat

Slimme digitale oplossingen die het leven van hulpbehoevende ouderen of patiënten vergemakkelijken, vinden steeds meer hun weg in de gezondheidszorg. Zo’n innovatief product is echter niet per definitie meteen een schot in de roos. Volgens Margo Emmen, als oud-verpleegkundige en gerontoloog verbonden aan het Huis van Morgen, worden sommige apparaten ondertussen niet meer geproduceerd. De doelgroep vindt ze bijvoorbeeld te groot of te medisch. Daarom is testen zo belangrijk.

Europa

In opdracht van zorgverzekeraars begint het Huis van Morgen dan ook volgende week binnen een Europees project met een langere reeks testen van personen-alarmeringstoestellen. Producenten en leveranciers krijgen op die manier waardevolle feedback.

Meedoen?

Wie mee wil doen aan een testpanel kan contact opnemen via: info@huis-van-morgen.nl

 

Laatste berichten

  • ‘Het Vergeten Festival’ op 22 juni voor het eerst in Steenbergen

    Het feit dat er bij beginnende dementie liever gesproken wordt over ‘verwardheid’ geeft aan dat het taboe rond de ziekte nog niet is doorbroken. De werkgroep DementieVriendelijke gemeente Steenbergen (DVG) maakt het onderwerp voor iedereen toegankelijk tijdens ‘Het Vergeten Festival’ op zaterdag 22 juni in Steenbergen.

  • Terugkomdag testers personenalarmen

    Vandaag stond er terugkombijeenkomst op het programma, georganiseerd door onze stagiair Glenn, voor de vrijwilligers die enige tijd geleden verschillende personenalarmen testten in het kader van het MRE-project.

  • Obi is de robot die zelfstandig eten (weer) mogelijk maakt

    Ken je Obi al? Het is de nieuwste eetrobot op de markt. Obi is vriendelijk, intelligent en stijlvol. De functionele bediening is intuïtief en makkelijk aan te leren. In plaats van een beroep te moeten doen op een zorgprofessional of mantelzorger, helpt Obi je om zelfstandig te eten. In je eigen tempo, waar en wanneer jíj dat wilt.