Ouderen testen slimme huisgenoot

Op woensdagmiddag tijdens de nationale e-healthweek hadden wij een vakkundig testpanel in huis dat een nieuw digitaal zorgproduct uitprobeerde.

Kintell, het apparaat waar deze middag alles om draaide, is een slimme huisgenoot die u een seintje geeft als het tijd is om iets te doen dat goed is voor uw gezondheid. Zo laat hij bijvoorbeeld het geluid van stromend water horen wanneer u iets moet drinken en piept hij op het tijdstip dat u uw medicijn moet innemen. Meer info: https://kintellhome.com/

 

 

 

 

 

Het oog wil ook wat

Slimme digitale oplossingen die het leven van hulpbehoevende ouderen of patiënten vergemakkelijken, vinden steeds meer hun weg in de gezondheidszorg. Zo’n innovatief product is echter niet per definitie meteen een schot in de roos. Volgens Margo Emmen, als oud-verpleegkundige en gerontoloog verbonden aan het Huis van Morgen, worden sommige apparaten ondertussen niet meer geproduceerd. De doelgroep vindt ze bijvoorbeeld te groot of te medisch. Daarom is testen zo belangrijk.

Europa

In opdracht van zorgverzekeraars begint het Huis van Morgen dan ook volgende week binnen een Europees project met een langere reeks testen van personen-alarmeringstoestellen. Producenten en leveranciers krijgen op die manier waardevolle feedback.

Meedoen?

Wie mee wil doen aan een testpanel kan contact opnemen via: info@huis-van-morgen.nl

 

Laatste berichten

  • Lancering online keuzewijzer

    Welke mogelijkheden zijn er op het gebied van hulpmiddelen en technologie in de thuiszorg? Zoveel, dat zorgprofessionals en cliënten door de bomen het bos niet meer zien. Daar komt nu verandering in met de officiële lancering van de Digitale keuzewijzer.

  • Testers gezocht voor nieuwe SOS/GPS alarmknop en horloge

    Vraagt u zich wel eens af waar uw zorgvrager zich bevindt? Dan is dit uw kans om hiervoor een innovatief hulpmiddel te testen. Geheel KOSTELOOS bovendien!

    Het product ziet eruit als een alarmknop of een horloge en werkt via GPS. Op deze manier kunt u op ieder gewenst moment nagaan waar uw zorgvrager is.