Stagiair in beeld - Mina Coskun

Naam   : Mina Coskun
Leeftijd : 21 jaar
Opleiding : 3e jaars, Avans Hogeschool: Mens en Techniek | Gezondheidszorgtechnologie

 

Over de stage

“Tijdens mijn stage van 6 maanden bij het Huis van Morgen doe ik marktonderzoek naar bestaande hulpmiddelen bij reumatische aandoeningen voor jong volwassenen. Het is een relatief kleine doelgroep die niet op de hoogte is van het bestaan van dergelijke hulpmiddelen, maar er wel veel baat bij zou kunnen hebben. Daarbij komt dat de producten vaak in eerste instantie zijn ontwikkeld met het oog op de ouderen.

Ik richt me op de meest voorkomende aandoening, de producten die daarvoor verkrijgbaar zijn en waarom ze wel of niet bij de jongeren aanspreken. Misschien willen ze dat de hulpmiddelen zo min mogelijk opvallen, of hebben ze bepaalde wensen als het gaat om kleurgebruik.

Daarnaast ga ik een lijst samenstellen met alle bestaande innovatieve hulpmiddelen voor mensen met reumatische aandoeningen, die eventueel ook bij Parkinson te gebruiken zijn. Als dat in beeld is kan het Huis van Morgen helpen om daar meer bekendheid aan te geven.”

Over de toekomst

‘In het 4e jaar doe ik m’n final minor gericht op arbeid en gezondheid en als ik ben afgestudeerd kies ik waarschijnlijk voor de consultancykant.”

 

Wij wensen Mina een fijne en succesvolle stage!

Laatste berichten

 • Testers gezocht voor nieuwe SOS/GPS alarmknop en horloge

  Vraagt u zich wel eens af waar uw zorgvrager zich bevindt? Dan is dit uw kans om hiervoor een innovatief hulpmiddel te testen. Geheel KOSTELOOS bovendien!

  Het product ziet eruit als een alarmknop of een horloge en werkt via GPS. Op deze manier kunt u op ieder gewenst moment nagaan waar uw zorgvrager is.

 • Ouderen testen slimme huisgenoot

  Op woensdagmiddag tijdens de nationale e-healthweek hadden wij een vakkundig testpanel in huis dat de Kintell, een nieuw digitaal zorgproduct uitprobeerde.

 • Het is E-healthweek!

  Digitale zorgondersteuning, ook wel e-health genoemd, maakt de toegang tot zorgvoorzieningen makkelijker. Denk bijvoorbeeld aan beeldbellen met uw zorgverlener, online recepten verkrijgen of sporten met behulp van een trainings-app. Toch is nog niet iedereen hier bekend mee. Om iedereen de toekomst van de zorg te laten ervaren, is er van 21 tot en met 26 januari de nationale E-healthweek.