Voorzitter KBO-Roosendaal Trinette Adriaansen overleden

Trinette Adriaansen.jpg

Afgelopen week bereikte ons het droevige bericht dat Trinette Adriaansen na een kort ziekbed is overleden. Ze werd 71 jaar.

Trinette heeft zich vele jaren ingezet voor de Roosendaalse Lijst. In 1990 werd zij de eerste vrouwelijke wethouder van de gemeente Roosendaal. Zij was in totaal 32 jaar actief in de lokale politiek. Daarnaast verrichtte ze ook veel vrijwilligerswerk. Zo was ze voorzitter van KBO Roosendaal en actief voor Stichting Begraafplaatsen Roosendaal, het Rode Kruis en buurthuis de Wieken.

Als voorzitter van KBO Roosendaal vond Trinette het belangrijk dat de leden goed geïnformeerd werden over innovatieve ontwikkelingen. Samen met het Care Innovation Center West-Brabant organiseerde zij verschillende bijeenkomsten over dit thema. Ook dacht ze met ons mee over nieuwe mogelijkheden en toepassingen en was zij lid van de Raad van Advies van het Care Innovation Center West-Brabant en de Innovatie Advies Commissie van het Huis van Morgen. In 2016 werkte ze mee aan een filmpje over gezond ouder worden.

Trinette was betrokken, oprecht, zette zich in voor vele goede doelen en was altijd bereid mee te denken of haar bijdrage te leveren. We verliezen een bijzondere vrouw en zijn dankbaar voor al het goeds dat zij heeft gebracht. We wensen de nabestaanden veel sterkte om dit verlies te kunnen verwerken.

Laatste berichten

  • Gebruikersvriendelijke apps voor ouderen, waar moet je op letten?

    Ouderen blijven steeds langer zelfstandig wonen. Digitale toepassingen kunnen daarbij ondersteuning bieden. Maar hoe kun je toetsen of deze apps en applicaties goed aansluiten bij deze doelgroep? Muge Akca, stagiaire van de HBO-opleiding Mens en Techniek, deed daar in het Huis van Morgen onderzoek naar en stelde hiervoor richtlijnen op.

  • Nieuwe functionaliteiten op de DayClock

    De DayClock is een staande digitale of analoge klok waarop dagelijks de actuele dag en datum vol uitgeschreven staan aangegeven. De DayClock met agenda heeft daarnaast een agenda functie om activiteiten weer te geven. De bedenkers van de DayClock vinden het belangrijk om zo goed mogelijk aan te sluiten bij de wensen van de gebruikers. Deze maand hebben ze daarom functionaliteiten toegevoegd. 

  • Samen tegen eenzaamheid

    Meer dan een miljoen Nederlanders voelt zich sterk eenzaam. Bij eenzaamheid voelen mensen het gemis van verbondenheid met anderen. In de Week tegen Eenzaamheid vraagt de Coalitie Erbij  aandacht voor dit probleem en zeggen ze: kom erbij! Technologie kan ook een bijdrage leveren aan eenzaamheid. Hoe? dat lees je in dit artikel.