We nemen studenten mee in de ontwikkelingen van de toekomstige zorg

Het Huis van Morgen is gevestigd in het Kellebeek College. Dat is niet voor niks want hier worden de zorgprofessionals van de toekomst opgeleid. Kiezen voor een beroep in de zorg is bij jongeren veelal niet zo voor de hand liggend. Het idee dat je mensen moeten wassen en verzorgen spreekt de nieuwe generatie veelal minder aan. Maar de zorg is veel meer dan dat waarbij er ook steeds meer gebruik wordt gemaakt van nieuwe technologie. Het Huis van Morgen wil dit nadrukkelijk onder de aandacht brengen van VMBO-studenten die nog een beroepskeuze moeten maken.

Zorg en technologie

“In het Huis van Morgen kunnen VMBO-leerlingen met eigen ogen zien dat er steeds meer met technologie wordt gewerkt. Van het gebruik van appjes, smartphone en tablet, tot zorgrobotjes die kan aangeven dat het tijd is voor de medicijnen of een kopje koffie. Op deze manier krijgen zij ook een andere kant van de zorg te zien waardoor zij een opleiding tot zorgprofessional in overweging nemen”, aldus Margo Emmen, Innovatie Consulent in het Huis van Morgen.

Nieuwe oplossingen

"De afgelopen jaren hebben honderden MBO- en HBO-studenten in het Huis van Morgen kennisgemaakt met vernieuwende (technologische) hulpmiddelen. Ook worden er onderzoek gedaan bijvoorbeeld naar de werking van hulpmiddelen of de wijze waarop je het product onder de aandacht brengt van de doelgroep. Heel leerzaam voor de student maar ook voor de zorgprofessionals. Studenten geven vaak verrassende input en bekijken het op een andere manier. Door hen te betrekken bij deze ontwikkelingen komen we samen tot nieuwe oplossingen en nemen we hen mee in de ontwikkelingen van de toekomstige zorg."

Laatste berichten

  • Ouderen testen slimme huisgenoot

    Op woensdagmiddag tijdens de nationale e-healthweek hadden wij een vakkundig testpanel in huis dat de Kintell, een nieuw digitaal zorgproduct uitprobeerde.

  • Het is E-healthweek!

    Digitale zorgondersteuning, ook wel e-health genoemd, maakt de toegang tot zorgvoorzieningen makkelijker. Denk bijvoorbeeld aan beeldbellen met uw zorgverlener, online recepten verkrijgen of sporten met behulp van een trainings-app. Toch is nog niet iedereen hier bekend mee. Om iedereen de toekomst van de zorg te laten ervaren, is er van 21 tot en met 26 januari de nationale E-healthweek. 

  • ‘DigiTree’ vertelt over e-health in het Bravis ziekenhuis

    In het kader van de e-healthweek (21 t/m 26 januari) kunt u in de centrale hal van het Bravis ziekenhuis kennismaken met de 'DigiTree': een interactieve boom die verhalen vertelt over digitale toepassingen in de zorg, ook wel e-health genoemd. Via een aanraakscherm kiest u over welk onderwerp u meer wilt horen.