We nemen studenten mee in de ontwikkelingen van de toekomstige zorg

Het Huis van Morgen is gevestigd in het Kellebeek College. Dat is niet voor niks want hier worden de zorgprofessionals van de toekomst opgeleid. Kiezen voor een beroep in de zorg is bij jongeren veelal niet zo voor de hand liggend. Het idee dat je mensen moeten wassen en verzorgen spreekt de nieuwe generatie veelal minder aan. Maar de zorg is veel meer dan dat waarbij er ook steeds meer gebruik wordt gemaakt van nieuwe technologie. Het Huis van Morgen wil dit nadrukkelijk onder de aandacht brengen van VMBO-studenten die nog een beroepskeuze moeten maken.

Zorg en technologie

“In het Huis van Morgen kunnen VMBO-leerlingen met eigen ogen zien dat er steeds meer met technologie wordt gewerkt. Van het gebruik van appjes, smartphone en tablet, tot zorgrobotjes die kan aangeven dat het tijd is voor de medicijnen of een kopje koffie. Op deze manier krijgen zij ook een andere kant van de zorg te zien waardoor zij een opleiding tot zorgprofessional in overweging nemen”, aldus Margo Emmen, Innovatie Consulent in het Huis van Morgen.

Nieuwe oplossingen

"De afgelopen jaren hebben honderden MBO- en HBO-studenten in het Huis van Morgen kennisgemaakt met vernieuwende (technologische) hulpmiddelen. Ook worden er onderzoek gedaan bijvoorbeeld naar de werking van hulpmiddelen of de wijze waarop je het product onder de aandacht brengt van de doelgroep. Heel leerzaam voor de student maar ook voor de zorgprofessionals. Studenten geven vaak verrassende input en bekijken het op een andere manier. Door hen te betrekken bij deze ontwikkelingen komen we samen tot nieuwe oplossingen en nemen we hen mee in de ontwikkelingen van de toekomstige zorg."

Laatste berichten

  • Lancering online keuzewijzer

    Welke mogelijkheden zijn er op het gebied van hulpmiddelen en technologie in de thuiszorg? Zoveel, dat zorgprofessionals en cliënten door de bomen het bos niet meer zien. Daar komt nu verandering in met de officiële lancering van de Digitale keuzewijzer.

  • Testers gezocht voor nieuwe SOS/GPS alarmknop en horloge

    Vraagt u zich wel eens af waar uw zorgvrager zich bevindt? Dan is dit uw kans om hiervoor een innovatief hulpmiddel te testen. Geheel KOSTELOOS bovendien!

    Het product ziet eruit als een alarmknop of een horloge en werkt via GPS. Op deze manier kunt u op ieder gewenst moment nagaan waar uw zorgvrager is.