We nemen studenten mee in de ontwikkelingen van de toekomstige zorg

Het Huis van Morgen is gevestigd in het Kellebeek College. Dat is niet voor niks want hier worden de zorgprofessionals van de toekomst opgeleid. Kiezen voor een beroep in de zorg is bij jongeren veelal niet zo voor de hand liggend. Het idee dat je mensen moeten wassen en verzorgen spreekt de nieuwe generatie veelal minder aan. Maar de zorg is veel meer dan dat waarbij er ook steeds meer gebruik wordt gemaakt van nieuwe technologie. Het Huis van Morgen wil dit nadrukkelijk onder de aandacht brengen van VMBO-studenten die nog een beroepskeuze moeten maken.

Zorg en technologie

“In het Huis van Morgen kunnen VMBO-leerlingen met eigen ogen zien dat er steeds meer met technologie wordt gewerkt. Van het gebruik van appjes, smartphone en tablet, tot zorgrobotjes die kan aangeven dat het tijd is voor de medicijnen of een kopje koffie. Op deze manier krijgen zij ook een andere kant van de zorg te zien waardoor zij een opleiding tot zorgprofessional in overweging nemen”, aldus Margo Emmen, Innovatie Consulent in het Huis van Morgen.

Nieuwe oplossingen

"De afgelopen jaren hebben honderden MBO- en HBO-studenten in het Huis van Morgen kennisgemaakt met vernieuwende (technologische) hulpmiddelen. Ook worden er onderzoek gedaan bijvoorbeeld naar de werking van hulpmiddelen of de wijze waarop je het product onder de aandacht brengt van de doelgroep. Heel leerzaam voor de student maar ook voor de zorgprofessionals. Studenten geven vaak verrassende input en bekijken het op een andere manier. Door hen te betrekken bij deze ontwikkelingen komen we samen tot nieuwe oplossingen en nemen we hen mee in de ontwikkelingen van de toekomstige zorg."

Laatste berichten

  • ‘Het Vergeten Festival’ op 22 juni voor het eerst in Steenbergen

    Het feit dat er bij beginnende dementie liever gesproken wordt over ‘verwardheid’ geeft aan dat het taboe rond de ziekte nog niet is doorbroken. De werkgroep DementieVriendelijke gemeente Steenbergen (DVG) maakt het onderwerp voor iedereen toegankelijk tijdens ‘Het Vergeten Festival’ op zaterdag 22 juni in Steenbergen.

  • Terugkomdag testers personenalarmen

    Vandaag stond er terugkombijeenkomst op het programma, georganiseerd door onze stagiair Glenn, voor de vrijwilligers die enige tijd geleden verschillende personenalarmen testten in het kader van het MRE-project.

  • Obi is de robot die zelfstandig eten (weer) mogelijk maakt

    Ken je Obi al? Het is de nieuwste eetrobot op de markt. Obi is vriendelijk, intelligent en stijlvol. De functionele bediening is intuïtief en makkelijk aan te leren. In plaats van een beroep te moeten doen op een zorgprofessional of mantelzorger, helpt Obi je om zelfstandig te eten. In je eigen tempo, waar en wanneer jíj dat wilt.