Nieuws

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws over innovatieve hulpmiddelen? Houdt dan onze nieuwspagina en/of Facebook in de gaten. Heb je vragen of wil je meer weten over een specifiek onderwerp, neem dan vrijblijvend contact met ons op!

 • Ouderen testen slimme huisgenoot

  Op woensdagmiddag tijdens de nationale e-healthweek hadden wij een vakkundig testpanel in huis dat de Kintell, een nieuw digitaal zorgproduct uitprobeerde.

 • Het is E-healthweek!

  Digitale zorgondersteuning, ook wel e-health genoemd, maakt de toegang tot zorgvoorzieningen makkelijker. Denk bijvoorbeeld aan beeldbellen met uw zorgverlener, online recepten verkrijgen of sporten met behulp van een trainings-app. Toch is nog niet iedereen hier bekend mee. Om iedereen de toekomst van de zorg te laten ervaren, is er van 21 tot en met 26 januari de nationale E-healthweek. 

 • ‘DigiTree’ vertelt over e-health in het Bravis ziekenhuis

  In het kader van de e-healthweek (21 t/m 26 januari) kunt u in de centrale hal van het Bravis ziekenhuis kennismaken met de 'DigiTree': een interactieve boom die verhalen vertelt over digitale toepassingen in de zorg, ook wel e-health genoemd. Via een aanraakscherm kiest u over welk onderwerp u meer wilt horen.

 • AmpUgo winnaar regionale voorronde Nationale Zorginnovatieprijs 2019

  Afgelopen donderdag 17 januari vond de regionale voorronde plaats van de Nationale Zorginnovatieprijs 2019 voor de regio’s Midden- en West-Brabant en Zeeland. De vakjury koos als winnaar AmpUgo, een rollatorsteun voor mensen die te maken hebben met een beenamputatie. De wildcard, tevens publiekskeuze, ging naar Ava, een app voor doven- en slechthorenden.

 • Doorstart voor Care Innovation Center en het Huis van Morgen

  Voor het Care Innovation Center West-Brabant en het Huis van Morgen in Roosendaal gloort een nieuwe toekomst. Een brede coalitie van zorgorganisaties, onderwijsinstelling ROC en gemeenten in de regio maakt zich sterk voor een doorstart van beide initiatieven, die in het voorjaar van 2019 zijn beslag moet krijgen.

 • App Seeing Al, een handig hulpmiddel voor blinden en slechtzienden

  Het lastige aan kunstmatige intelligentie is dat het moeilijk is om een concreet beeld te krijgen van wat er mogelijk is met de technologie. Tegelijkertijd is het juist nu de technologie zich zo snel ontwikkelt fijn om een beeld te krijgen van de mogelijkheden. De app Seeing Al is daar een voorbeeld van.

 • We nemen studenten mee in de ontwikkelingen van de toekomstige zorg

  Het Huis van Morgen is gevestigd in het Kellebeek College. Dat is niet voor niks want hier worden de zorgprofessionals van de toekomst opgeleid. Kiezen voor een beroep in de zorg is bij jongeren veelal niet zo voor de hand liggend. Het Huis van Morgen wil dit nadrukkelijk onder de aandacht brengen van VMBO-studenten die nog een beroepskeuze moeten maken.