Nieuws

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws over innovatieve hulpmiddelen? Houdt dan onze nieuwspagina en/of Facebook in de gaten. Heb je vragen of wil je meer weten over een specifiek onderwerp, neem dan vrijblijvend contact met ons op!

 • Ontwikkeling Digitale Keuzetool e-health met zorgprofessionals

  Stichting Thuisleefgids uit Eindhoven en het Care Innovation Center West-Brabant (CIC) slaan de handen ineen. Samen met zorgprofessionals uit de thuiszorg gaan zij een digitale keuzetool voor hulpmiddelen en e-health ontwikkelen. Deze tool zal zorgprofessionals in de thuiszorg ondersteunen om cliënten en mantelzorgers beter te kunnen adviseren over het best passende hulpmiddel, in de specifieke situatie. Het project is voorgekomen uit de behoefte van zorgprofessionals en wordt mede mogelijk gemaakt door het CZ Fonds van Zorgverzekeraar CZ.

 • Ervaringskenniscentrum (Sch)ouders en CIC gaan samenwerking aan

  Het Care Innovation Center West-Brabant en ervaringskenniscentrum (Sch)ouders hebben de intentie uitgesproken om samen te werken. De samenwerking richt zich met name op het uitwisselen van informatie toegespitst op de doelgroep zorgkinderen en hun ouders.

 • Innovatie Consulent Margo Emmen draagt oplossingen aan

  “Soms kunnen kleine aanpassingen of hulpmiddelen een wereld van verschil betekenen”, zo vertelt Margo Emmen, Innovatie Consulent bij het Huis van Morgen. Zij adviseert inwoners over hulpmiddelen en geeft tips om langer zelfstandig te blijven wonen.

 • Medmij, meer grip op je eigen gezondheidsgegevens

  Steeds meer mensen willen inzicht in hun gezondheid. En er komen steeds meer apps en websites waarmee men zelf informatie over de gezondheid kan bijhouden. Tot nu toe ontbrak de mogelijkheid al deze gegevens overzichtelijk op één plek bijeen te brengen. MedMij zorgt er voor dat gezondheidsdata uit verschillende bronnen op eenzelfde, maar ook veilige en vertrouwde manier bijeen gebracht kan worden.

 • Hoestie, beter ziek zijn doe je samen

  Als je ernstig ziek bent, willen familie en vrienden je steunen en weten hoe het met je gaat. En jij wilt je verhaal met hen delen – maar dan wel op een manier die jou niet belast. Met je eigen hoestie.nu pagina informeer je in één klap iedereen die voor jou belangrijk is. En verder niemand.

 • Met SugarVita worden diabetespatiënten zich bewust van hun leefstijl

  Diabetes is een ziekte met potentieel heel ernstige gevolgen, maar gelukkig kunnen we goed leven met diabetes door onze leefstijl aan te passen. Dit is wel makkelijker gezegd dan gedaan. SugarVita laat de impact van eten, bewegen en medicatie op je persoonlijke glucosewaarde zien en helpt je zo om betere keuzes te maken in voeding, beweging en medicatie.

 • MS Sherpa helpt om Multiple Sclerosis goed te monitoren

  MS sherpa is een oplossing voor en door mensen met Multiple Sclerosis. Een kleine groep mensen van MS vereniging Nijmegen helpt al 2 jaar met het testen van de app in de dagelijkse praktijk. Dankzij hun inbreng is het mogelijk een app te maken die helpt om zelf alle toppen en dalen van het dagelijks leven met MS te kunnen managen.

 • BeterDichtbij breidt service uit met koppeling Thuisarts.nl

  De app BeterDichtbij maakt gemakkelijk en veilig contact tussen arts en patiënt mogelijk. Over praktische zaken als parkeren of bezoektijden, maar ook over klachten, bijwerkingen of onderzoeksuitslagen. Vanaf deze week is de app uitgebreid met de gezondheidsinformatie die beschikbaar is op Thuisarts.nl.