Nieuws

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws over innovatieve hulpmiddelen? Houdt dan onze nieuwspagina en/of Facebook in de gaten. Heb je vragen of wil je meer weten over een specifiek onderwerp, neem dan vrijblijvend contact met ons op!

 • Ontmoet Zora en Paro in het Huis van Morgen

  Op 6 en 8 maart van 10.00 – 16.00 uur zijn Zora en Paro te gast in het Huis van Morgen en kunnen studenten van het Kellebeek College met hen kennismaken. Maar wie zijn Zora en Paro? In dit artikel een korte introductie.

 • Stemmen voor mensen met dementie

  Op 21 maart 2018 vinden de gemeenteraadsverkiezingen plaats. Voor ouderen kan het stemmen een uitdaging zijn of zij nu thuis wonen of bij een zorgorganisatie. Welke hulp is er voor handen?

 • Demonstratie robot AV1 in het Huis van Morgen

  No Isolation werd vorig jaar opgericht in Noorwegen, met als doel om eenzaamheid en sociaal isolement tegen te gaan. Het eerste product is de robot AV1 - een avatar dat als de ogen, oren en stem van het kind wordt ingezet. Op 29 januari gaf de organisatie een demonstratie in het Huis van Morgen.

 • Homy App klaar om getest te worden: doet u ook mee?

  Woont u zelfstandig? En wilt u onafhankelijk blijven? Dat kan. Maar wat als er iets gebeurt? Home Care Comfort geeft u het vertrouwen onafhankelijk maar niet alleen te zijn. Op een eenvoudige en kostenvriendelijke manier. De Homy app is klaar om in de praktijk getest te worden. Hiervoor is de organisatie op zoek naar zelfstandig wonende (alleenstaande) senioren.

 • Werving panelleden Gezonde Mening van start

  Zorgproducten die écht aansluiten op de wensen en behoeften van gebruikers? Dat kan alleen als diezelfde gebruikers ook hebben meegedacht over de innovatie. Vanuit dit uitgangspunt is het gezondheidspanel Gezonde Mening in januari gelanceerd. Een initiatief van Ikone, Care Innovation Center West-Brabant en Academy Het Dorp en mede mogelijk gemaakt door het ministerie van VWS.

 • Games in de zorg, hoe pas je het toe in de praktijk?

  Bij games denk je misschien niet direct aan toepassingen in de zorg. Toch is er steeds meer mogelijk op dit gebied. Tijdens de masterclass op 14 november kregen docenten en studenten van het Kellebeek College hier meer informatie over.