Gezondheid

Bekijk hieronder een selectie van vernieuwende hulpmiddelen op het gebied van gezondheid.
 

Hulpmiddelen

 • Spencer® - slimme medicijndispenser

  Spencer® is een automatische medicijndispenser met alarmfunctie die op het juiste moment de juiste medicijnen in de juiste dosis uitgeeft. Voor thuis en in een zorginstelling.

 • Medipoint - thuiszorgwinkel

  Medipoint is de grootste aanbieder van zorghulpmiddelen in Nederland. Als jouw lokale thuiszorgwinkel kun je bij Medipoint terecht voor advies over producten en het lenen, huren en kopen ervan.

 • Moofie - speels beweegproduct

  Moofie is een felgekleurde stick die beweegopdrachten geeft aan mensen die (te) weinig of moeilijk bewegen, graag méér willen bewegen, of die actief moeten revalideren.

 • MySleeve - gelkussens voor krukgebruik

  Orthopedische krukken zijn al decennia lang hetzelfde, net zoals de klachten die daarbij horen, waaronder zere handen, vallende krukken en het uitglijden door zweethanden. 

 • Medido - automatische medicijndispenser

  De Medido is een slimme medicijndispenser, die werkt met een volautomatisch uitgiftesysteem. Het zorgt ervoor dat je de juiste medicijnen op het juiste moment ontvangt en eraan herinnerd wordt deze in te nemen.

 • Kijksluiter - video in plaats van een papieren bijsluiter

  Als een arts of apotheker je informatie geeft over een medicijn, kun je vaak niet alles onthouden. De bijsluiter bij het medicijn is vaak lastig om te lezen. De Kijksluiter maakt deze informatie begrijpelijk. Je kunt de informatie thuis op je gemak nog even nakijken.

 • MedApp - de slimme online apotheek

  Leven met een chronische aandoening vraagt al om genoeg aanpassingen. Gelukkig kan het een stuk eenvoudiger met MedApp, de handige medicijn-app én online apotheek.

 • App Moet ik naar de dokter?

  Hardnekkige huiduitslag of een kind met koorts? Iedereen twijfelt weleens of een bezoek aan de huisarts nodig is. Vaak neem je dan het zekere voor het onzekere en bel of ga je tóch. Met de app Moet ik naar de dokter? kun je zelf beoordelen óf en zo ja, wanneer het nodig is om een huisarts te raadplegen.

 • Quli - online Persoonlijke GezondheidsOmgeving (PGO)

  Quli is een Persoonlijke GezondheidsOmgeving, afgekort PGO. In een PGO heb je al jouw zorggegevens bij elkaar zodat je op de hoogte bent. Zo kan je dingen die je tijdens een gesprek met jouw huisarts hebt besproken teruglezen en kijken hoe het met jouw behandeling gaat. Je regelt zelf met wie je de zorggegevens deelt.

 • Sensara - slimme leefpatroonmonitoring

  Sensara is een slim monitoringsysteem voor familie of mantelzorgers waarmee mensen worden aanmoedigd om zelfstandig te blijven wonen waarbij hun gezondheid en welzijn onopvallend in de gaten gehouden kan worden.

 • Squease - rustgevend drukvest

  Squease is een opblaasbaar drukvest. Het geeft een rustgevende druk, vergelijkbaar met een stevige knuffel. Dit kan helpen om beter om te gaan met stress en sensorische overprikkeling, driftbuien voorkomen, concentratie te verbeteren of sneller in slaap te vallen. Diepe druk helpt prikkels gemakkelijker te verwerken en geeft rust wanneer je overstuur bent.