PIA - de Persoonlijke Interactive Assistent via WhatsApp

Behoefte aan structuur, begeleiding en activatie? Pia, de Persoonlijke Interactieve Assistent, biedt zorgondersteuning via WhatsApp en is een leefstijlcoach voor jong en oud. Overal en op elk gewenst moment.

Voor wie

Pia verlicht de zorgtaken van bijvoorbeeld mantelzorgers, jeugd- en ouderenzorg, gehandicapten- en geestelijke gezondheidszorg, en beschermd en begeleid wonen door praktische contactmomenten te automatiseren en een waarschuwing te geven wanneer dit relevant is.

Moeite met dagstructuur? Pia geeft regelmaat en stabiliteit. Persoonsbepaald en op gestelde tijden stuurt ze reminders voor onder meer medicijninname of een afspraak. Of biedt ze ontspanning en entertainment. Berichten, herinneringen en vragen zijn voor alle dagen van de week en met automatische herhaling in te stellen. Eenmaal ingeregeld, doet Pia haar werk. Zo levert de interactieve assistent meer zorg en minder zorgen/zorguren.

Op zoek naar een gezondere leefstijl? Pia assisteert bij specifieke programma’s voor fysiek en mentaal welzijn. Bijvoorbeeld bij revalidatie of in de strijd tegen diabetes, obesitas of een verslaving. De interactieve assistent helpt bij het stellen en behalen van nieuwe doelen. En bij het duurzaam aanleren van nieuwe, betere gewoontes. Hoe? Bijvoorbeeld met activatie- en controlevragen. Ben je al buiten geweest? Heb je je oefeningen gedaan, fruit gegeten… Per vraag/antwoord is aan te geven of en naar wie een notificatie wordt verstuurd.

Supportersnetwerk

Pia werkt 24/7, overal. Naast het bieden van tips en reminders, stelt ze ook regelmatig welzijnsvragen. Hoe voel je je vandaag? Heb je je medicijnen ingenomen? Bij een negatieve reactie of helemaal geen reactie kun je Pia instellen om een waarschuwingsnotificatie te sturen naar een of meerdere supporters zoals de dochter, zoon, buurman of zorgverlener. Ook kan de gebruiker altijd zelf een berichtje sturen. Pas bij ontvangst van een bericht of notificatie is actie gewenst.

Hoe Pia werkt

De Persoonlijke Interactieve Assistent maakt gebruik van de (chat)-app WhatsApp. Reminders, berichten en vragen in tekst, beeld en geluid zijn via het dashboard MijnPia vooraf in te stellen en te agenderen. Gebruikers zelf hoeven niets in te typen: antwoordknoppen doen het werk. Dit maakt de assistentie laagdrempelig en eenvoudig, geschikt voor jong en oud.

De inhoud, inclusief antwoordknop en een reactie daarop, is 100% te personaliseren. Dit betekent (mantel)zorg op maat voor iedere cliënt en elk familielid.

Meer informatie

Ga voor meer informatie naar de website van Pia: www.mijnpia.nl

 

Andere interessante innovaties

  • Lavicta lichaamsdroger - afdrogen zonder handdoek

    De Lavicta lichaamsdroger is er voor iedereen die afdrogen na het douchen moeilijk of oncomfortabel vindt. Bijvoorbeeld bij mindere mobiliteit, huid- of haarproblemen, of gewoon als je een hekel hebt aan je afdrogen met een handdoek.

  • Spencer® - slimme medicijndispenser

    Spencer® is een automatische medicijndispenser met alarmfunctie die op het juiste moment de juiste medicijnen in de juiste dosis uitgeeft. Voor thuis en in een zorginstelling.