Vivago - zorghorloge

De Vivago is een slim horloge dat eruit ziet als een normaal (stijlvol) horloge, maar is voorzien van een geavanceerd lifestyle monitoringssysteem. Dit houdt het levenspatroon van de drager in de gaten en waarschuwt direct bij afwijkingen. Dat geeft een gerust gevoel voor jezelf en voor je verzorgers of mantelzorgers.

Het Vivago zorghorloge leert de patronen in activiteit en slaapritme van de drager in slechts 4 dagen tijd kennen en kan vanaf dan veranderingen direct waarnemen. Het registreert wanneer je gaat slapen, hoe lang je slaapt en hoeveel je overdag beweegt, of er sprake is van onrust, of van ongebruikelijke passiviteit. Bij bijvoorbeeld een epileptische aanval of ongebruikelijk lange inactiviteit zal het horloge alarm slaan, wanneer je dit zelf op dat moment niet kunt. 

Hoe werkt het?

Het Vivago zorghorloge meet de levensstijl van de drager. De verzamelde data wordt verwerkt in overzichtelijke en begrijpelijke rapporten en ondersteunt hierdoor het dagelijkse werk van zorgverleners, mantelzorgers en familieleden. De rapporten geven waardevolle informatie over het welzijn, het slaapritme, de slaapkwaliteit en het activiteitsniveau gedurende de dag. Een automatische notificatie wordt verzonden wanneer een verandering wordt waargenomen. Dit maakt tijdige en proactieve zorg mogelijk.

Vivago Care 8001 watch - voor thuis en bij instellingen 

Dit eigentijdse horloge doet metingen via de pols van de drager. Geschikt voor zowel thuis als in zorginstellingen, is dit horloge volledig waterdicht en vereist - voor nauwkeurige metingen - dat het 24/7 gedragen wordt met goed huidcontact. Door middel van radiosignalen verzendt het horloge elke 20 seconden data. De batterij gaat tot 3 maanden mee en kan daarna eenvoudig worden opgeladen. Naast handmatig alarm slaan, biedt het horloge ook de mogelijkheid tot automatische alarmen, bijvoorbeeld bij bewusteloosheid, te weinig/veel activiteit of een snelle temperatuurdaling. Bovendien kan het prima worden gedragen als een gewoon horloge, met weergave van tijd en datum.

Vivago Care 8005 dwaaldetectiehorloge - alleen voor intstellingen 

Dit horloge doet exact dezelfde metingen als de 8001 versie. Als extra heeft dit horloge dwaaldetectie, uitsluitend te gebruiken in een instelling en in combinatie met het basisstation. Datatransfer vindt om de 3 seconde plaats, in plaats van elke 20 seconde. 

Meer informatie

Ga voor meer productinformatie en verkooppunten naar de website van Vivago: www.zorghorloge.nl

 

 

A93amrq2_9mfgch_8x0.png

Andere interessante innovaties

  • Lavicta lichaamsdroger - afdrogen zonder handdoek

    De Lavicta lichaamsdroger is er voor iedereen die afdrogen na het douchen moeilijk of oncomfortabel vindt. Bijvoorbeeld bij mindere mobiliteit, huid- of haarproblemen, of gewoon als je een hekel hebt aan je afdrogen met een handdoek.

  • Spencer® - slimme medicijndispenser

    Spencer® is een automatische medicijndispenser met alarmfunctie die op het juiste moment de juiste medicijnen in de juiste dosis uitgeeft. Voor thuis en in een zorginstelling.