Voor wie?

Het Huis van Morgen is er voor iedereen die op de hoogte wil blijven van nieuwe producten en diensten binnen de zorg, gericht op preventie en zelfzorg. We zijn er specifiek voor hulpbehoevenden, mantelzorgers, Wmo-medewerkers, vrijwilligers, zorgprofessionals en studenten.

Hulpbehoevenden en mantelzorgers

Nieuwe zorgtoepassingen moeten ingezet worden op die plekken waar het nodig is en dat is bij de mensen thuis. Met deze producten voelen zij zich veiliger, minder eenzaam, gezond en mobieler. Zorginnovaties verhogen de kwaliteit van leven en welzijn. Daarom is het belangrijk dat hulpbehoevenden en mantelzorgers hiervan op de hoogte zijn. Huis van Morgen zorgt hiervoor. Zo organiseren we voorlichtingsbijeenkomsten voor patiënten- en belangenorganisaties en mantelzorgers.

Medewerkers WMO en vrijwilligers 

Ook voor Wmo-consultants en -medewerkers en voor vrijwilligers in de zorgsector is het goed om op de hoogte te zijn en blijven van nieuwe hulpmiddelen en de ontwikkelingen op dit gebied. Huis van Morgen is een zeer laagdrempelige plek waar vragen kunnen worden gesteld en regelmatig demonstraties en presentaties worden gegeven. Tevens organiseren we informatiebijeenkomsten in het Huis en op locatie.

Zorgprofessionals 

Voor werknemers in de zorg is het van belang om te weten welke nieuwe zorgmogelijkheden er zijn, zodat zij cliënten hierover kunnen informeren. Regelmatig organiseert Huis van Morgen bijeenkomsten voor deze zorgprofessionals. Naast dat we hen voorlichten, krijgen we ook te horen wat ze van deze innovaties vinden. Op die manier kunnen we ondernemers adviseren over het gebruik van het product of dienst en of een innovatie aansluit op de dagelijkse praktijk.

Studenten 

Studenten kunnen tijdens hun stage bij Huis van Morgen nader kennis maken met zorginnovaties. Ook gaan ze zelf aan de slag door bijvoorbeeld instructies te geven over bepaalde slimme producten en oplossingen. Als zij hun diploma hebben behaald, zijn ze goed voorbereid op de professionele praktijk en kunnen ze mensen adviseren over innovatieve toepassingen.