Communicatie

Bekijk hieronder een selectie van vernieuwende hulpmiddelen op het gebied van communicatie en beleving.
 

Hulpmiddelen

 • Spencer® - slimme medicijndispenser

  Spencer® is een automatische medicijndispenser met alarmfunctie die op het juiste moment de juiste medicijnen in de juiste dosis uitgeeft. Voor thuis en in een zorginstelling.

 • Medipoint - thuiszorgwinkel

  Medipoint is de grootste aanbieder van zorghulpmiddelen in Nederland. Als jouw lokale thuiszorgwinkel kun je bij Medipoint terecht voor advies over producten en het lenen, huren en kopen ervan.

 • Femly - beeldbellen via je eigen tv

  Femly brengt door beeldbellen via je eigen televisie de hele familie dichter bij elkaar. Hoe fijn is het als je eenvoudig kan videobellen met je kleinzoon of -dochter?

 • Tessa - kleine zorgrobot voor zelfredzaamheid

  Tessa de ‘pratende bloempot’ is een zorgrobotje dat mensen met een cognitieve beperking ondersteunt met gesproken berichten en instructies, zodat de gebruiker meer zelf kan.

 • Go-box - gesproken tv-ondertiteling

  De Go-box is dé oplossing als je problemen hebt met het lezen van de ondertiteling op je tv. Door de Go-box aan te sluiten tussen de decoder en de televisie, leest de box alle ondertiteling voor.

 • Spiqle - digitale agenda

  De Spiqle Agenda® is een digitale kalender met een groot beeldscherm dat via een app wordt bijgehouden. Speciaal voor mensen met geheugenproblemen of dementie.

 • Memory Lane - zorgbeeldscherm voor senioren

  De Memory Lane zorgbeeldscherm kan gebruikt worden door iedere senior die graag een tablet wil, maar het gebruik ervan als zeer lastig ervaart. Met een druk op de knop kun je via beeld en geluid contact hebben met familie, vrienden en kennissen.

   

 • Compaan - gebruiksvriendelijke tablet

  Compaan is een tablet waarmee in principe iedereen overweg kan. Zelf als je niet thuis bent in de wereld van computers, mobiele telefoons en internet.

 • PennyTALKS - labellezer

  Nederlandssprekende labellezer met bijbehorende labels. Makkelijk om vaak moeilijk te onderscheiden producten te labelen.

 • Bladzijdeloep

  De bladzijdeloep vergroot een hele pagina, in plaats van een klein stukje tekst of maar één enkele regel.

 • Webbox3 - multimediaspeler voor blinden en slechtzienden

  De Webbox3 is een hulpmiddel voor blinden en slechtzienden waarmee u gesproken leesmateriaal kunt beluisteren. U kunt luisteren naar het laatste nieuws, dagelijkse kranten, tijdschriften, gesproken boeken, gesproken tv-ondertitels, radiostations en nog veel meer.

 • Bob de Bot - chatbot voor senioren

  Samen leuke dingen doen, dat is waar het om draait bij Bob de Bot! Dit is een sociaal platform voor alle 55-plussers waarbij je zelf nieuwe ervaringen bepaalt op basis van een gepersonaliseerd activiteitenaanbod.

 • VRiend - virtueel contact met je wereld buiten het ziekenhuis

  Het is nooit leuk om voor langere tijd in het ziekenhuis te liggen. Zeker als je hierdoor ook nog bijzondere momenten mist. Die belangrijke sportwedstrijd, dat leuke feestje, of gewoon lekker kletsen met vrienden bijvoorbeeld. Met VRiend kun jet virtueel het ziekenhuis verlaten en toch deze momenten meemaken.

 • Crdl - interactief zorginstrument d.m.v. aanraking

  De Crdl (cradle) is een interactief zorginstrument dat aanraking tussen mensen vertaalt in geluid. Dit maakt nieuw contact mogelijk voor mensen die moeite hebben met communicatie en sociale interactie, zoals in geval van dementie, autisme of een verstandelijke beperking.

 • Wuzzi Alert - alarmknop met locatievinder

  Het persoonsalarm van Wuzzi Alert geeft een zeker en veilig gevoel. Of je nu thuis, in de tuin, verder uit de buurt of in het buitenland bent. Je hebt alle vrijheid om te gaan waar je wilt. Met slechts één druk op de alarmknop is je hulplocatie bekend en kun je met elkaar praten. Zo heb je de noodhulp altijd bij je.

 • OrCam MyEye - voorleesbril

  OrCam MyEye is een kleine onopvallende camera, die past op elk brilmontuur. Orcam MyEye leest teksten voor en herkent gezichten en producten. Een kleine luidspreker vlakbij het oor, vertelt u alles wat de camera ziet. Een boek voorlezen gaat moeiteloos, u hoeft slechts te wijzen naar de tekst.

 • Dementie en herinneringen app

  De Dementie en herinneringen app helpt mensen met dementie om positieve herinneringen op te halen. De app heeft liedjes, filmpjes, foto's en geluidsfragmenten uit de jaren 30 tot en met 60. Vaak geven deze herinneringen een fijn en vertrouwd gevoel.

 • Kijksluiter - video in plaats van een papieren bijsluiter

  Als een arts of apotheker je informatie geeft over een medicijn, kun je vaak niet alles onthouden. De bijsluiter bij het medicijn is vaak lastig om te lezen. De Kijksluiter maakt deze informatie begrijpelijk. Je kunt de informatie thuis op je gemak nog even nakijken.

 • MedApp - de slimme online apotheek

  Leven met een chronische aandoening vraagt al om genoeg aanpassingen. Gelukkig kan het een stuk eenvoudiger met MedApp, de handige medicijn-app én online apotheek.

 • App Moet ik naar de dokter?

  Hardnekkige huiduitslag of een kind met koorts? Iedereen twijfelt weleens of een bezoek aan de huisarts nodig is. Vaak neem je dan het zekere voor het onzekere en bel of ga je tóch. Met de app Moet ik naar de dokter? kun je zelf beoordelen óf en zo ja, wanneer het nodig is om een huisarts te raadplegen.

 • Quli - online Persoonlijke GezondheidsOmgeving (PGO)

  Quli is een Persoonlijke GezondheidsOmgeving, afgekort PGO. In een PGO heb je al jouw zorggegevens bij elkaar zodat je op de hoogte bent. Zo kan je dingen die je tijdens een gesprek met jouw huisarts hebt besproken teruglezen en kijken hoe het met jouw behandeling gaat. Je regelt zelf met wie je de zorggegevens deelt.

 • iMemorizer - digitale geheugensteun voor dag en datum

  Uit onderzoek bij mensen met dementie is gebleken dat een geheugensteuntje omtrent de context van de dag ze goed kan helpen. De iMemorizer biedt uitkomst. Het is een digitale dagaanduiding voor onder andere mensen met dementie. Het geeft op een rustige en duidelijke manier context aan de dag.

 • Zembro - stijlvolle personenalarmering

  Zembro is heeft een reeks persoonlijk alarmeringsproducten vormgegeven als modern horloge of hanger voor de actieve senior. Met één druk op de onzichtbare knop kun je contact maken met familie, vrienden of mantelzorgers.

 • Safe-iD - SOS armband en ID-tags

  In geval van nood telt iedere seconde. Met een Safe-iD product heb je altijd noodnummers (ICE) van thuisblijvers en jouw belangrijke gegevens bij je. Op een armbandje, sticker, creditcard, schoenlabel of aan je horlogebandje.

 • DayClock - kalenderklok met agendafunctie voor structuur

  De DayClock is een staande digitale of analoge klok waarop dagelijks de actuele dag en datum voluit geschreven staan vermeld. Geen afkortingen, geen kleine letters, maar met een duidelijk leesbare weergave, voor zowel dag als nacht.

 • BelevenisTafel - touchscreentafel die verbindt

  De BelevenisTafel is een grote tablet waar je samen met anderen herinneringen kunt ophalen bijvoorbeeld door foto’s te bekijken of liedjes te luisteren. Ook kun je met elkaar een spel spelen. De BelevenisTafel biedt ontspanning en stimuleert het geheugen.

 • True Doors - opplakdeuren

  True Doors zijn opplakdeuren met de afbeelding van een voordeur van een vroegere woning van iemand die nu in een zorginstelling woont. Een voordeur staat vaak symbool voor een bepaalde periode uit iemands leven of een plek waar iemand met plezier gewoond heeft. Wanneer deze persoon naar een zorginstelling verhuist, kan een deur uit het verleden als het ware 'meegenomen' worden naar de nieuwe woonomgeving. True Doors ontwikkelde de opplakdeur om bij te dragen aan een herkenbaar gevoel van thuis wanneer een persoon verandert van woonomgeving.

 • Sensara - slimme leefpatroonmonitoring

  Sensara is een slim monitoringsysteem voor familie of mantelzorgers waarmee mensen worden aanmoedigd om zelfstandig te blijven wonen waarbij hun gezondheid en welzijn onopvallend in de gaten gehouden kan worden.