Spiqle - digitale agenda

De Spiqle Agenda® is een digitale kalender met een groot beeldscherm dat via een app wordt bijgehouden. Speciaal voor mensen met geheugenproblemen of dementie.

De Spiqle Agenda® laat op het juiste moment alle informatie zien die nodig is om het actuele overzicht te krijgen van de dag. Dankzij het grote beeldscherm kun je de berichten vanuit je luie stoel lezen, 24 uur per dag. Belangrijke of spoedeisende berichten lichten extra op of maken een geluid, zodat je aandacht vanzelf naar het scherm gaat.

Routine, zelfstandigheid en rust

Een normaal leven leiden zonder de angst dat we iets vergeten of nalaten te doen. Het is een eenvoudige wens waar we niet vaak bij stilstaan. Voor veel mensen is dit echter een ondenkbare luxe. De hele dag van anderen afhankelijk zijn als je wilt weten wat er gaat gebeuren, is voor niemand prettig. Deze digitale kalender helpt door op een duidelijke manier alle activiteiten op het juiste moment te laten zien. Niet teveel informatie ineens en er zijn geen vaardigheden voor nodig. Zo ontstaat er weer rust bij de zorgvrager, mantelzorger en familie. Het verbetert relaties en helpt efficiënter om te gaan met tijd!

Installatie - fluitje van een cent

Doos uitpakken, voet van de monitor plaatsen, stekkers aansluiten en je kunt aan de slag! Je hebt géén internetaansluiting nodig. Een communicatiemodule ten behoeve van een internetverbinding met abonnement voor heel Europa is ingebouwd. Aanzetten, code invoeren en je kunt beginnen met het vullen van afspraken, verjaardagen en reminders via de gedownloade app. De zorgvrager zelf hoeft helemaal niets te doen!

Kenmerken

 • groot scherm
 • overzicht van alle activiteiten
 • app met gedeelde toegang
 • altijd een indicatie van de huidige dag
 • voeg meerdere zorgvragers toe
 • maakt actieve reminders mogelijk

 

 

Meer informatie >> Spiqle Agenda

 

 

Andere interessante innovaties

 • Vivago - zorghorloge

  De Vivago is een slim horloge dat eruit ziet als een normaal (stijlvol) horloge, maar is voorzien van een geavanceerd lifestyle monitoringssysteem. Dit houdt het levenspatroon van de drager in de gaten en waarschuwt direct bij afwijkingen. Dat geeft een gerust gevoel voor jezelf en voor je verzorgers of mantelzorgers.

 • Lavicta lichaamsdroger - afdrogen zonder handdoek

  De Lavicta lichaamsdroger is er voor iedereen die afdrogen na het douchen moeilijk of oncomfortabel vindt. Bijvoorbeeld bij mindere mobiliteit, huid- of haarproblemen, of gewoon als je een hekel hebt aan je afdrogen met een handdoek.

 • Spencer® - slimme medicijndispenser

  Spencer® is een automatische medicijndispenser met alarmfunctie die op het juiste moment de juiste medicijnen in de juiste dosis uitgeeft. Voor thuis en in een zorginstelling.