Waarom?

Zo lang mogelijk gezond blijven, zelfstandig wonen en participeren in de maatschappij, dat wil iedereen. Maar wat heb jij hiervoor nodig? In het Huis van Morgen vind je hulpmiddelen die jou hierbij kunnen ondersteunen. Daarmee houd je de regie over jouw leven.

Gezond zijn en gezond blijven!

Gezond zijn en gezond blijven, dat is belangrijk voor iedereen. Hulpmiddelen kunnen helpen om mensen bewuster te maken van hun leefstijl. Zo is het mogelijk om je bloeddruk, gewicht en glucosegehalte digitaal te monitoren. Of een apparaat waarmee je in de gaten kunt houden of je wel voldoende drinkt. En er zijn apps waarmee je bijvoorbeeld een moedervlek kunt nakijken, die mensen met Alzheimer ondersteunen of die monitoren of je voldoende beweegt.

Zo lang mogelijk zelfstandig in thuissituatie

De hulpmiddelen in het Huis van Morgen zijn er ook op gericht dat mensen langer zelfstandig kunnen blijven wonen in hun eigen omgeving. Zo lang je gezond bent, is dat vaak geen probleem. Maar wat als je ouder wordt en minder mobiel bent of een beperking of ziekte hebt? Wat is er dan nodig om zelfstandig te blijven wonen? Veel hulpmiddelen geven hier invulling aan.

Hierbij kun je denken aan een veiligere inrichting van een badkamer of keuken of aan praktisch hulpmiddelen om bijvoorbeeld zelf steunkousen aan te trekken. Maar ook aan digitale hulpmiddelen die je kunnen helpen om meer structuur aan te brengen in de dag. Daarnaast is het voor mensen belangrijk dat ze zich zowel thuis, als op straat, veilig voelen. In het Huis van Morgen zijn hier diverse mobiele alarmeringssystemen voor die er voor zorgen dat hulp altijd dichtbij is.

Het Huis van Morgen maakt zorginnovatie toegankelijk voor iedereen:

  • Wisselend aanbod aan innovatieve hulpmiddelen die morgen al toepasbaar zijn.
  • Aansluiting bij jouw behoeften.
  • Leveren een bijdrage aan een goede gezondheid en zelfredzaamheid.
  • Toepassing, doorontwikkeling en onderzoek naar het gebruik.
  • Voorlichting aan burgers, mantelzorgers, studenten en zorgprofessionals in het Huis van Morgen of op locatie.