Mobiliteit

Bekijk hieronder een selectie van vernieuwende hulpmiddelen op het gebied van mobiliteit.

Hulpmiddelen

 • Lavicta lichaamsdroger - afdrogen zonder handdoek

  De Lavicta lichaamsdroger is er voor iedereen die afdrogen na het douchen moeilijk of oncomfortabel vindt. Bijvoorbeeld bij mindere mobiliteit, huid- of haarproblemen, of gewoon als je een hekel hebt aan je afdrogen met een handdoek.

 • Tworby - driewieler ombouwmodule

  Heb je ondersteuning nodig tijdens het fietsen en wil je het liefst je eigen fiets behouden? Dit hulpmiddel kan geplaatst worden op iedere volwassenfiets. Elektrisch of standaard, de driewieler-ombouwmodule past erop. Je hoeft geen nieuwe fiets te kopen en bespaart daarmee flink wat kosten.

 • Eloflex - opvouwbare elektrische rolstoelen en scootmobielen

  Als je veel onderweg bent en de vrijheid en flexibiliteit wilt hebben om je rolstoel of scootmobiel mee te nemen in je eigen auto of op reis, bieden de modellen van Eloflex uitkomst. Opklapbaar en licht van gewicht, maakt het eenvoudig in te checken op een vlucht of te reizen per bus, trein of boot.

 • Medipoint - thuiszorgwinkel

  Medipoint is de grootste aanbieder van zorghulpmiddelen in Nederland. Als jouw lokale thuiszorgwinkel kun je bij Medipoint terecht voor advies over producten en het lenen, huren en kopen ervan.

 • Moofie - speels beweegproduct

  Moofie is een felgekleurde stick die beweegopdrachten geeft aan mensen die (te) weinig of moeilijk bewegen, graag méér willen bewegen, of die actief moeten revalideren.

 • Shape - douche-toiletstoel

  De Shape is een comfortabele douche-toiletstoel is compact, robuust en uitstekend manouvreerbaar, waardoor tevens geschikt voor kleine ruimtes.

 • Able2 - wandelstok met zitje

  Als je tijdens het lopen een kort rustmoment wilt inlassen, is een wandelstok met een ingebouwd zitje een uitkomst.

 • Serena - zorgstoel voor passief bewegen

  Serena van Pactive Motion is een comfortable en ergonomisch zorgstoel waarin je de hele dag kunt loungen, dutten én 'Pactief Bewegen' om in conditie te blijven als je minder mobiel bent.

 • Raizer - mobiele hefstoel

  De Raizer® is een mobiele hefstoel waarmee je iemand die niet meer zelfstandig op kan staan, binnen een paar minuten overeind helpt.

 • Poweo Activ - mobiele tillift

  Veel tilliften zijn ontworpen voor ziekenhuizen en verzorgingshuizen, niet voor woningen. Wil je thuis zo’n lift, dan zijn er flink wat aanpassingen nodig in de woning.  De Poweo Activ is een passieve tillift, die heel eenvoudig zonder gereedschap opvouwbaar en verrijdbaar is.

 • MySleeve - gelkussens voor krukgebruik

  Orthopedische krukken zijn al decennia lang hetzelfde, net zoals de klachten die daarbij horen, waaronder zere handen, vallende krukken en het uitglijden door zweethanden. 

 • AmpUgo - kniesteun voor rollator

  Kniesteun voor rollator, voor mensen die een beenamputatie hebben ondergaan en hun been (of voet) niet mogen/kunnen belasten.

 • Vari-STEPP - flexibele deurdrempel

  De VARI-STEPP is een waterkerende deurdrempel. Deze drempel kan overal in huis worden gemonteerd en is ontworpen met het oog op rolstoelvriendelijkheid, het bevorderen van valpreventie en het optimaliseren van de ergonomie voor zorgpersoneel.

 • Easi Grip - ergonomisch tuingereedschap

  Je wilt graag tuinieren, maar het kost je te veel energie. Wist je dat er tuingereedschappen zijn die de inspanning verminderen? Deze tools hebben een speciaal ontworpen pistoolgriphandvat dat ervoor zorgt dat je je pols in een zo natuurlijk mogelijke positie houdt en je tegelijkertijd een stevige grip hebt op het gereedschap.

 • Rollz - rollator en rolstoel in één

  Met de Rollz heb je altijd die ondersteuning bij je die je nodig hebt: een moderne rollator als je wilt lopen en een rolstoel als je even wilt uitrusten en geduwd wilt worden. Zo kun je toch aan alle activiteiten deelnemen, ook als je het lopen niet meer vol kunt houden.

 • Flexibele draaischijf, zittend draaien zonder problemen

  Wanneer het u moeite kost om uit uw stoel, bed of auto te komen, is deze draaischijf de ideale oplossing voor u. Deze draaischijf zorgt ervoor dat u de draaibeweging om op te staan kunt maken, zonder uw rug te belasten en helpt u het opstaan uit bed of stoel vergemakkelijken. De flexibele draaischijf is gewatteerd en bestaat uit twee los van elkaar draaiende schijven met een diameter van 43 centimeter.

   

 • Atto - opvouwbare scootmobiel

  Voor mensen die minder goed ter been zijn en er toch graag op uittrekken kan een scootmobiel een goede oplossing zijn. De meeste scootmobiels worden vooral gebruikt voor vervoer rondom de woning. Dit omdat ze lastig mee te nemen zijn als je bijvoorbeeld op reis gaat of een stad wilt bezoeken. De Atto is een opvouwbare scootmobiel die wel eenvoudig te vervoeren is en zelfs mee kan in een trein of vliegtuig.

 • Easysteppers - maakt traplopen langer mogelijk

  Bewegen zorgt ervoor dat je langer fit blijft en dat je je bewegingsvaardigheden onderhoudt. Dagelijkse activiteiten, zoals traplopen, zijn daarbij erg belangrijk. Easysteppers biedt de mogelijkheid om je eigen trap te blijven gebruiken en dagelijks te 'trainen'. Hiermee voorkom je dat je in huis meer aanpassingen moet doen of dat je zou moeten verhuizen. Met deze simpele oplossing behoud je de regie over je eigen woonplezier.

 • Steve - aantrekhulpmiddel voor steunkousen

  Met de veelzijdige Steve+ trek je zonder te bukken en met weinig krachtsinspanning alle soorten steunkousen en elastische kousen aan en uit. Dat biedt een stukje onafhankelijkheid en zelfredzaamheid.

 • Senzup - deurtje in bestaand bad

  Douche je in bad, maar heb je moeite met instappen? En wil je je bad eigenlijk niet opgeven, omdat je badderen ook zo fijn vindt? Kies er dan voor om een deurtje in je bestaande bad te laten monteren.

 • Topro Step - de veilige traploophulp

  Traplopen is voor sommigen erg lastig, maar een geweldige oefening om zo lang mogelijk fit, gezond en zelfstandig te blijven. Met de Topro Step traploophulp heb je zowel bij het op- als aflopen van de trap een stevige steun vóór je, die mogelijke valpartijen voorkomt en je extra steun geeft.