Vari-STEPP, flexibele deurdrempel

De VARI-STEPP is een waterkerende deurdrempel. Deze drempel kan overal in huis worden gemonteerd. De drempel biedt een oplossing voor mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel of rollator en veilig toegang willen krijgen tot de ruimtes in hun woning. De drempel is standaard antraciet/zwart van kleur. 

Waarom VARI-STEPP in uw woning?

 • De VARI-STEPP houdt water tegen en is daarom uitstekend geschikt voor natte ruimtes zoals de badkamer, toilet en keuken.
 • De VARI-STEPP is rolstoelvriendelijk omdat hij ingedrukt wordt zodra je erover heen rijdt.
 • Hierdoor is VARI-STEPP ook ergonomische voor zorgprofessionals en mantelzorgers die rolstoelen en bedden over de drempel moeten duwen.
 • De VARI-STEPP voorkomt valincidenten in de woning.

De Vari-STEPP is uitvoerig getest en is onder andere in het Nieuwe Jeroen Bosch Ziekenhuis in ’s Hertogenbosch gebruikt om natte ruimtes toegankelijk te maken.

Ervaring met Vari-STEPP

‘Toen onze moeder van 91 jaar afhankelijk werd van een rollator moesten we een aantal aanpassingen doen in haar huis. We waren op zoek naar een flexibele drempel waardoor de ruimtes in de woning voor haar gemakkelijk toegankelijk werden met haar rollator.  In haar huis hebben we enkele drempels vervangen door de Vari-STEPP. Hierdoor kan mijn moeder nu gemakkelijk gebruik maken van de badkamer en het toilet.’

Meer informatie

Vari-STEPP

Vari-STEPP

Andere interessante innovaties

 • Vivago - zorghorloge

  De Vivago is een slim horloge dat eruit ziet als een normaal (stijlvol) horloge, maar is voorzien van een geavanceerd lifestyle monitoringssysteem. Dit houdt het levenspatroon van de drager in de gaten en waarschuwt direct bij afwijkingen. Dat geeft een gerust gevoel voor jezelf en voor je verzorgers of mantelzorgers.

 • Lavicta lichaamsdroger - afdrogen zonder handdoek

  De Lavicta lichaamsdroger is er voor iedereen die afdrogen na het douchen moeilijk of oncomfortabel vindt. Bijvoorbeeld bij mindere mobiliteit, huid- of haarproblemen, of gewoon als je een hekel hebt aan je afdrogen met een handdoek.

 • Spencer® - slimme medicijndispenser

  Spencer® is een automatische medicijndispenser met alarmfunctie die op het juiste moment de juiste medicijnen in de juiste dosis uitgeeft. Voor thuis en in een zorginstelling.