Vari-STEPP, flexibele deurdrempel

De VARI-STEPP is een waterkerende deurdrempel. Deze drempel kan overal in huis worden gemonteerd. De drempel biedt een oplossing voor mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel of rollator en veilig toegang willen krijgen tot de ruimtes in hun woning. De drempel is standaard antraciet/zwart van kleur. 

Waarom VARI-STEPP in uw woning?

  • De VARI-STEPP houdt water tegen en is daarom uitstekend geschikt voor natte ruimtes zoals de badkamer, toilet en keuken.
  • De VARI-STEPP is rolstoelvriendelijk omdat hij ingedrukt wordt zodra je erover heen rijdt.
  • Hierdoor is VARI-STEPP ook ergonomische voor zorgprofessionals en mantelzorgers die rolstoelen en bedden over de drempel moeten duwen.
  • De VARI-STEPP voorkomt valincidenten in de woning.

De Vari-STEPP is uitvoerig getest en is onder andere in het Nieuwe Jeroen Bosch Ziekenhuis in ’s Hertogenbosch gebruikt om natte ruimtes toegankelijk te maken.

Ervaring met Vari-STEPP

‘Toen onze moeder van 91 jaar afhankelijk werd van een rollator moesten we een aantal aanpassingen doen in haar huis. We waren op zoek naar een flexibele drempel waardoor de ruimtes in de woning voor haar gemakkelijk toegankelijk werden met haar rollator.  In haar huis hebben we enkele drempels vervangen door de Vari-STEPP. Hierdoor kan mijn moeder nu gemakkelijk gebruik maken van de badkamer en het toilet.’

Meer informatie

Vari-STEPP

Vari-STEPP

Andere interessante innovaties

  • Tworby - driewieler ombouwmodule

    Heb je ondersteuning nodig tijdens het fietsen en wil je het liefst je eigen fiets behouden? Dit hulpmiddel kan geplaatst worden op iedere volwassenfiets. Elektrisch of standaard, de driewieler-ombouwmodule past erop. Je hoeft geen nieuwe fiets te kopen en bespaart daarmee flink wat kosten.

  • Eloflex - opvouwbare elektrische rolstoelen en scootmobielen

    Als je veel onderweg bent en de vrijheid en flexibiliteit wilt hebben om je rolstoel of scootmobiel mee te nemen in je eigen auto of op reis, bieden de modellen van Eloflex uitkomst. Opklapbaar en licht van gewicht, maakt het eenvoudig in te checken op een vlucht of te reizen per bus, trein of boot.