Wonen

Bekijk hieronder een selectie van vernieuwende hulpmiddelen op het gebied van wonen.
 

Hulpmiddelen

 • Lavicta lichaamsdroger - afdrogen zonder handdoek

  De Lavicta lichaamsdroger is er voor iedereen die afdrogen na het douchen moeilijk of oncomfortabel vindt. Bijvoorbeeld bij mindere mobiliteit, huid- of haarproblemen, of gewoon als je een hekel hebt aan je afdrogen met een handdoek.

 • Medipoint - thuiszorgwinkel

  Medipoint is de grootste aanbieder van zorghulpmiddelen in Nederland. Als jouw lokale thuiszorgwinkel kun je bij Medipoint terecht voor advies over producten en het lenen, huren en kopen ervan.

 • Femly - beeldbellen via je eigen tv

  Femly brengt door beeldbellen via je eigen televisie de hele familie dichter bij elkaar. Hoe fijn is het als je eenvoudig kan videobellen met je kleinzoon of -dochter?

 • Shape - douche-toiletstoel

  De Shape is een comfortabele douche-toiletstoel is compact, robuust en uitstekend manouvreerbaar, waardoor tevens geschikt voor kleine ruimtes.

 • Tessa - kleine zorgrobot voor zelfredzaamheid

  Tessa de ‘pratende bloempot’ is een zorgrobotje dat mensen met een cognitieve beperking ondersteunt met gesproken berichten en instructies, zodat de gebruiker meer zelf kan.

 • Memory Lane - zorgbeeldscherm voor senioren

  De Memory Lane zorgbeeldscherm kan gebruikt worden door iedere senior die graag een tablet wil, maar het gebruik ervan als zeer lastig ervaart. Met een druk op de knop kun je via beeld en geluid contact hebben met familie, vrienden en kennissen.

   

 • Raizer - mobiele hefstoel

  De Raizer® is een mobiele hefstoel waarmee je iemand die niet meer zelfstandig op kan staan, binnen een paar minuten overeind helpt.

 • Sleutelvinder

  Sleutelvinder / -zoeker met piepsignaal voor het terugvinden van je sleutels en andere items.

 • Webbox3 - multimediaspeler voor blinden en slechtzienden

  De Webbox3 is een hulpmiddel voor blinden en slechtzienden waarmee u gesproken leesmateriaal kunt beluisteren. U kunt luisteren naar het laatste nieuws, dagelijkse kranten, tijdschriften, gesproken boeken, gesproken tv-ondertitels, radiostations en nog veel meer.

 • Duo-Wonen - verplaatsbare mantelzorgwoning

  Het lijkt wel een vakantiehuis, de modelwoning van Duo-Wonen. De sfeervolle houten afwerking, de grote ramen, het ruime interieur en de puntgave afwerking maken dat je al snel denkt: “Hier wil ik wonen!”. Voor mensen met een zorgindicatie is deze mantelzorgwoning een goede woonoplossing die veel comfort biedt.

 • Poweo Activ - mobiele tillift

  Veel tilliften zijn ontworpen voor ziekenhuizen en verzorgingshuizen, niet voor woningen. Wil je thuis zo’n lift, dan zijn er flink wat aanpassingen nodig in de woning.  De Poweo Activ is een passieve tillift, die heel eenvoudig zonder gereedschap opvouwbaar en verrijdbaar is.

 • Q-Fog - mobiel watermist blussysteem

  Q-Fog is een gemakkelijk te plaatsen en ook weer te verhuizen volautomatisch risicogericht watermist brandbeveiligingssysteem voor gebruik in bestaande appartementen of woningen met een verhoogde behoefte aan brandbeveiliging; zoals bij ouderen, dementerenden of gehandicapten, in GGZ of begeleid wonen.

 • CloudCuddle - veilige mobiele slaapplaats

  De CloudCuddle is een opblaasbare, lichtgewicht en veilige bedtent voor kinderen met een beperking. In een handomdraai verander je ieder standaard bed in een veilige slaapplaats.

 • DayClock - kalenderklok met agendafunctie voor structuur

  De DayClock is een staande digitale of analoge klok waarop dagelijks de actuele dag en datum voluit geschreven staan vermeld. Geen afkortingen, geen kleine letters, maar met een duidelijk leesbare weergave, voor zowel dag als nacht.

 • Vari-STEPP - flexibele deurdrempel

  De VARI-STEPP is een waterkerende deurdrempel. Deze drempel kan overal in huis worden gemonteerd en is ontworpen met het oog op rolstoelvriendelijkheid, het bevorderen van valpreventie en het optimaliseren van de ergonomie voor zorgpersoneel.

 • Easi Grip - ergonomisch tuingereedschap

  Je wilt graag tuinieren, maar het kost je te veel energie. Wist je dat er tuingereedschappen zijn die de inspanning verminderen? Deze tools hebben een speciaal ontworpen pistoolgriphandvat dat ervoor zorgt dat je je pols in een zo natuurlijk mogelijke positie houdt en je tegelijkertijd een stevige grip hebt op het gereedschap.

 • True Doors - opplakdeuren

  True Doors zijn opplakdeuren met de afbeelding van een voordeur van een vroegere woning van iemand die nu in een zorginstelling woont. Een voordeur staat vaak symbool voor een bepaalde periode uit iemands leven of een plek waar iemand met plezier gewoond heeft. Wanneer deze persoon naar een zorginstelling verhuist, kan een deur uit het verleden als het ware 'meegenomen' worden naar de nieuwe woonomgeving. True Doors ontwikkelde de opplakdeur om bij te dragen aan een herkenbaar gevoel van thuis wanneer een persoon verandert van woonomgeving.

 • Sensara - slimme leefpatroonmonitoring

  Sensara is een slim monitoringsysteem voor familie of mantelzorgers waarmee mensen worden aanmoedigd om zelfstandig te blijven wonen waarbij hun gezondheid en welzijn onopvallend in de gaten gehouden kan worden.

 • Easysteppers - maakt traplopen langer mogelijk

  Bewegen zorgt ervoor dat je langer fit blijft en dat je je bewegingsvaardigheden onderhoudt. Dagelijkse activiteiten, zoals traplopen, zijn daarbij erg belangrijk. Easysteppers biedt de mogelijkheid om je eigen trap te blijven gebruiken en dagelijks te 'trainen'. Hiermee voorkom je dat je in huis meer aanpassingen moet doen of dat je zou moeten verhuizen. Met deze simpele oplossing behoud je de regie over je eigen woonplezier.

 • Senzup - deurtje in bestaand bad

  Douche je in bad, maar heb je moeite met instappen? En wil je je bad eigenlijk niet opgeven, omdat je badderen ook zo fijn vindt? Kies er dan voor om een deurtje in je bestaande bad te laten monteren.

 • Topro Step - de veilige traploophulp

  Traplopen is voor sommigen erg lastig, maar een geweldige oefening om zo lang mogelijk fit, gezond en zelfstandig te blijven. Met de Topro Step traploophulp heb je zowel bij het op- als aflopen van de trap een stevige steun vóór je, die mogelijke valpartijen voorkomt en je extra steun geeft.