Memory Lane - zorgbeeldscherm voor senioren

De Memory Lane zorgbeeldscherm kan gebruikt worden door iedere senior die graag een tablet wil, maar het gebruik ervan als zeer lastig ervaart. Met een druk op de knop kun je via beeld en geluid contact hebben met familie, vrienden en kennissen.

 

Het Memory Lane zorgbeeldscherm is een touchscreen dat door ouderen kan worden bediend zonder enige technische kennis. Het ziet eruit als een mooie digitale fotolijst, maar het biedt talloze slimme functies gericht op zorg en ontspanning. Het zorgbeeldscherm fungeert daardoor als een vaste digitale plek in de woonkamer, waardoor het mogelijk is zorg op afstand te verlenen/ontvangen.

Met behulp van diverse speciale 'zorgapps' kun je veel verschillende dingen doen met de tablet. Je kunt hem bijvoorbeeld gebruiken om te videobellen met je familie. Ook kun je de tablet gebruiken om oefeningen te doen voor je motoriek en conditie.
De tablet kan ook gebruikt worden als agenda; je familie kan meekijken en dingen toevoegen, zodat je samen kunt plannen.
Je familie kan via de gratis Memory Lane app foto's naar je sturen, beeldbellen en zelfs digitale kaartjes sturen van leuke vakantiekiekjes.

Voor de familie van iemand die lijdt aan dementie is er een logboek ingebouwd in de tablet. Hiermee kunnen familie, vrienden en thuiszorg elkaar via de app inlichten over de ervaring die zij hadden met desbetreffende persoon en zo een oogje in het zeil houden.

Meer informatie : Memory Lane

 

Andere interessante innovaties

  • Tworby - driewieler ombouwmodule

    Heb je ondersteuning nodig tijdens het fietsen en wil je het liefst je eigen fiets behouden? Dit hulpmiddel kan geplaatst worden op iedere volwassenfiets. Elektrisch of standaard, de driewieler-ombouwmodule past erop. Je hoeft geen nieuwe fiets te kopen en bespaart daarmee flink wat kosten.

  • Eloflex - opvouwbare elektrische rolstoelen en scootmobielen

    Als je veel onderweg bent en de vrijheid en flexibiliteit wilt hebben om je rolstoel of scootmobiel mee te nemen in je eigen auto of op reis, bieden de modellen van Eloflex uitkomst. Opklapbaar en licht van gewicht, maakt het eenvoudig in te checken op een vlucht of te reizen per bus, trein of boot.