Memory Lane - zorgbeeldscherm voor senioren

De Memory Lane zorgbeeldscherm kan gebruikt worden door iedere senior die graag een tablet wil, maar het gebruik ervan als zeer lastig ervaart. Met een druk op de knop kun je via beeld en geluid contact hebben met familie, vrienden en kennissen.

 

Het Memory Lane zorgbeeldscherm is een touchscreen dat door ouderen kan worden bediend zonder enige technische kennis. Het ziet eruit als een mooie digitale fotolijst, maar het biedt talloze slimme functies gericht op zorg en ontspanning. Het zorgbeeldscherm fungeert daardoor als een vaste digitale plek in de woonkamer, waardoor het mogelijk is zorg op afstand te verlenen/ontvangen.

Met behulp van diverse speciale 'zorgapps' kun je veel verschillende dingen doen met de tablet. Je kunt hem bijvoorbeeld gebruiken om te videobellen met je familie. Ook kun je de tablet gebruiken om oefeningen te doen voor je motoriek en conditie.
De tablet kan ook gebruikt worden als agenda; je familie kan meekijken en dingen toevoegen, zodat je samen kunt plannen.
Je familie kan via de gratis Memory Lane app foto's naar je sturen, beeldbellen en zelfs digitale kaartjes sturen van leuke vakantiekiekjes.

Voor de familie van iemand die lijdt aan dementie is er een logboek ingebouwd in de tablet. Hiermee kunnen familie, vrienden en thuiszorg elkaar via de app inlichten over de ervaring die zij hadden met desbetreffende persoon en zo een oogje in het zeil houden.

Meer informatie : Memory Lane

 

Andere interessante innovaties

  • Vivago - zorghorloge

    De Vivago is een slim horloge dat eruit ziet als een normaal (stijlvol) horloge, maar is voorzien van een geavanceerd lifestyle monitoringssysteem. Dit houdt het levenspatroon van de drager in de gaten en waarschuwt direct bij afwijkingen. Dat geeft een gerust gevoel voor jezelf en voor je verzorgers of mantelzorgers.

  • Lavicta lichaamsdroger - afdrogen zonder handdoek

    De Lavicta lichaamsdroger is er voor iedereen die afdrogen na het douchen moeilijk of oncomfortabel vindt. Bijvoorbeeld bij mindere mobiliteit, huid- of haarproblemen, of gewoon als je een hekel hebt aan je afdrogen met een handdoek.

  • Spencer® - slimme medicijndispenser

    Spencer® is een automatische medicijndispenser met alarmfunctie die op het juiste moment de juiste medicijnen in de juiste dosis uitgeeft. Voor thuis en in een zorginstelling.