Topro Step - de veilige traploophulp

Traplopen is voor sommigen erg lastig, maar een geweldige oefening om zo lang mogelijk fit, gezond en zelfstandig te blijven. Met de Topro Step traploophulp heb je zowel bij het op- als aflopen van de trap een stevige steun vóór je, die mogelijke valpartijen voorkomt en je extra steun geeft.

De Topro Step traploophulp is de juiste oplossing voor verschillende indicaties en kan op maat gemaakt worden. Met de traploophulp kunnen mensen van alle leeftijden actief en veilig traplopen in je eigen huis. Dit hulpmiddel is ontworpen door een vooraanstaande technische universiteit in Noorwegen, in samenwerking met ingenieurs, zorgprofessionals en gebruikers.

Wat is het precies?

Topro Step is een mechanisch product zonder gebruik van elektriciteit. Het bestaat uit een leuning en een handgreep die langs de leuning wordt geschoven. Bij duizeligheid of instabiliteit van de benen biedt de handgreep ondersteuning tot de volgende trede veilig kan worden genomen. Deze oplossing biedt extra steun en veiligheid die nodig is om de trap te blijven gebruiken zonder hulp.

Voor wie?

Topro Step wordt gebruikt door mensen van alle leeftijden. Dit zijn onder andere senioren, kinderen, mensen die een beroerte hebben gehad, mensen met langdurige ziektes, blessures of neurologische aandoeningen.

Hoe werkt het?

Je kunt eenvoudig de lichtgewicht beugel naar voren schuiven en je volgende stap nemen door beide handen op het handvat te plaatsen en dit herhalen totdat je boven of beneden bent. In het geval dat je even moet uitrusten kun je veilig op de beugel steunen, net als bij een loophulpmiddel zoals een rollator. De beugel van de Topro Step is ergonomisch ontworpen en kan worden aangepast aan je lengte. Dankzij de ergonomische vorm kun je de beugel op verschillende hoogtes en in beide richtingen comfortabel vastpakken. Je kiest de greep die voor jou het prettigst aanvoelt en je het grootste gevoel van veiligheid geeft.

Veiligheid en design gecombineerd

Naast de veiligheid is er ook goed nagedacht over het design. De Topro Step is zo ontworpen dat, nadat de beugel is ingeklapt, het niet anders lijkt dan een mooie trapleuning.

Eenvoudig te installeren

Met de installatie van de Topro Step heb je niet te maken met allerlei speciale regelgeving en voorschriften die bijvoorbeeld gelden voor trapliften, liften of specifieke woningaanpassingen. De huidige trapleuning wordt vervangen door de Topro Step-rail en je kunt zonder extra obstakels weer veilig gebruik maken van je trap.

Wil je de Topro Step zelf uitproberen? Bij Timmers Medicare (Kade 51, Roosendaal) en bij Mediplus (Ettensebaan 27, Breda) staan proefopstellingen.

Meer informatie

Ga voor meer informatie naar de website van TOPRO Step: www.toprostep.nl

AssiStep

Topro Step - video

Andere interessante innovaties

  • Lavicta lichaamsdroger - afdrogen zonder handdoek

    De Lavicta lichaamsdroger is er voor iedereen die afdrogen na het douchen moeilijk of oncomfortabel vindt. Bijvoorbeeld bij mindere mobiliteit, huid- of haarproblemen, of gewoon als je een hekel hebt aan je afdrogen met een handdoek.

  • Spencer® - slimme medicijndispenser

    Spencer® is een automatische medicijndispenser met alarmfunctie die op het juiste moment de juiste medicijnen in de juiste dosis uitgeeft. Voor thuis en in een zorginstelling.