Tworby - driewieler ombouwmodule

Heb je ondersteuning nodig tijdens het fietsen en wil je het liefst je eigen fiets behouden? Dit hulpmiddel kan geplaatst worden op iedere volwassenfiets. Elektrisch of standaard, de driewieler-ombouwmodule past erop. Je hoeft geen nieuwe fiets te kopen en bespaart daarmee flink wat kosten.

Mobiel blijven met je eigen fiets

Als je op zoek bent naar veilige en duurzame verlenging van uw mobiliteit biedt de Tworby uitkomst. Met deze module is het mogelijk om je eigen tweewieler om te laten bouwen naar een gestabiliseerde driewieler. Op deze manier kun je toch je eigen fiets blijven gebruiken én weer veilig de weg op.

            

Concept
Het achterwiel wordt uit een bestaande fiets gehaald en de Tworby-module wordt teruggeplaatst. De module past op vrijwel elke fiets. Bij een elektrische fiets is het ook geen enkel probleem, mits de fiets voorzien is van een voor- of middenmotor. Je kunt snel weer veilig de weg op met je eigen vertrouwde fiets, maar dan met drie wielen. Je 'nieuwe' fiets is maar 72 cm breed en past zelfs door een reguliere deur.

Duurzame oplossing
De Tworby is ideaal als je om wat voor reden dan ook niet meer op een normale tweewielerfiets kunt, durft of mag fietsen terwijl je toch het liefst je eigen fiets wilt behouden. De drijfveren kunnen daarbij heel verschillend zijn. Indien op medische gronden, bestaat er de mogelijkheid tot een vergoeding vanuit de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning), bijvoorbeeld via het PGB (persoonsgebonden budget). 

Deze handeling is overigens weer terug te draaien als je geen driewieler meer nodig hebt. Een budgetvriendelijk alternatief als je nog over een prima fiets beschikt.

Montage via MediPlus
Je hoeft het ombouwen natuurlijk niet zelf te doen. Via MediPlus is de Tworby meestal binnen 5 werkdagen te installeren. Maak hiervoor altijd eerst een afspraak. De montage gebeurt op locatie van MediPlus.

Voorwaarden waaraan je fiets moet voldoen:

  • Wielmaat: 28 inch of 26 inch 
  • Framehoogte: van 48 tot 66 cm mogelijk
  • Naafversnelling: Nexus 5, Nexus 7 of Nexus 8 
  • Dikte van zadelpen: 27.2 mm-39.5 mm of fietsen met zadelpen > 27.2 (met vulbus)
  • Motor: geen, midden of voor (bij motor achter kan de Tworby niet worden geïnstalleerd)

Meer informatie >> MediPlus

 

Andere interessante innovaties