Safe-iD - SOS armband en ID-tags

In geval van nood telt iedere seconde. Met een Safe-iD product heb je altijd noodnummers (ICE) van thuisblijvers en jouw belangrijke gegevens bij je. Op een armbandje, sticker, creditcard, schoenlabel of aan je horlogebandje.

Safe-iD geeft de belangrijkste antwoorden wanneer je hier zelf niet toe in staat bent, dit bespaart veel tijd wanneer iedere seconde telt.

Wat doet Safe-iD?

Met Safe-iD heb je altijd je actuele persoonlijke en medische informatie bij je zodat in geval van nood hulpverleners zonder tijdverlies de juiste hulp kunnen bieden en thuisblijvers op de hoogte worden gebracht.

Wie ben je? Wie moeten er worden ingelicht? Wat is je bloedgroep? Wie is je huisarts? Waar ben je verzekerd? Wat zijn je allergieën? Gebruik je medicijnen en zo ja, wat is de dosering? Wil je gereanimeerd worden? Heb je een donorcodicil? Heb je aandoeningen?

Hoe werkt Safe-iD?

Op je Safe-iD product (bijvoorbeeld een armband, een sticker, een sleutelhanger, een pasje etc.) staat een QR-code.

Na de aankoop van je product activeer je de unieke code op de website. Je maakt een digitaal account aan en vult je profiel met gegevens die vrijgegeven worden in voorkomende (nood)gevallen. Je bepaalt zelf welke informatie je in jouw profiel opslaat en meeneemt, bijvoorbeeld de (nood)nummers van thuisblijvers en partners, allergieën, huisarts en andere bijzonderheden.

In een noodsituatie kan jouw iD worden ontsloten via de QR-code op je Safe-iD product. Deze is simpel te scannen met behulp van de camera op een smartphone. Jouw noodnummer (ICE) en alle belangrijke gegevens verschijnen in de browser. 

Mocht je situatie veranderen dan kan je eenvoudig in de online omgeving je profiel aanpassen, uitbreiden en nieuwe producten koppelen. 

Voor wie is Safe-iD?

 • sporters;
 • ouderen;
 • gevaarlijke beroepen;
 • kinderen;
 • chronisch zieken;
 • cliënten thuis- en woonzorg.

Safe-iD heeft oplossingen, diensten en producten voor (buiten)sporters, kinderen, ouderen en werknemers in gevaarlijke beroepen. Daarnaast kan ook de persoonlijk situatie een belangrijke overweging zijn. Denk bijvoorbeeld eens aan het hebben van een chronische aandoening als diabetes, het hebben van een pacemaker of een serieuze allergie. Informatie daarover kan van groot belang zijn in voorkomende (nood)gevallen.

Meer informatie

Voor meer productinformatie en abonnementen ga je naar de website van Safe-iD: www.safe-id.nl

 

Safe-iD_SOS-bracelet-armygreen.jpg
Safe-iD_Bike-Tag.png

Andere interessante innovaties

 • Vivago - zorghorloge

  De Vivago is een slim horloge dat eruit ziet als een normaal (stijlvol) horloge, maar is voorzien van een geavanceerd lifestyle monitoringssysteem. Dit houdt het levenspatroon van de drager in de gaten en waarschuwt direct bij afwijkingen. Dat geeft een gerust gevoel voor jezelf en voor je verzorgers of mantelzorgers.

 • Lavicta lichaamsdroger - afdrogen zonder handdoek

  De Lavicta lichaamsdroger is er voor iedereen die afdrogen na het douchen moeilijk of oncomfortabel vindt. Bijvoorbeeld bij mindere mobiliteit, huid- of haarproblemen, of gewoon als je een hekel hebt aan je afdrogen met een handdoek.

 • Spencer® - slimme medicijndispenser

  Spencer® is een automatische medicijndispenser met alarmfunctie die op het juiste moment de juiste medicijnen in de juiste dosis uitgeeft. Voor thuis en in een zorginstelling.