Go-app - gesproken tv-ondertiteling via smartphone

Als je visueel beperkt bent, is het lastig of zelfs onmogelijk om de ondertiteling van tv-programma's te lezen. De Go-app leest de ondertiteling live voor via je smartphone of tablet.

Zo werkt de Go-app

De Gesproken Ondertitels-app leest tv-ondertiteling live voor zodra de tekst onderin het tv-scherm verschijnt. Dit gaat draadloos, je hebt geen extra aansluiting nodig. De tekst wordt ook vergroot weergegeven. Met een simpele veegbeweging kun je naar een vorige of volgende zender zappen. Houd daarbij je smartphone of tablet horizontaal.

Het tv-geluid blijft via het tv-toestel te horen; de app leest alleen de ondertiteling voor. Het tv-signaal wordt tegenwoordig via verschillende methoden verspreid, zoals analoog, digitaal en satelliet. Daardoor duurt het soms enkele seconden voordat het beeld en geluid bij je binnenkomen. Als de ondertiteling eerder wordt voorgelezen dan dat de tekst op tv verschijnt, kun je in de app een vertraging instellen. Dit kan via verticale veegbewegingen, per zender worden ingesteld.

Gratis downloaden en proefperiode

De app voor gesproken ondertitels kun je gratis downloaden van de Google Play Store en de Apple App Store. De eerste vier weken zijn gratis.

Ben je al aangesloten op het Webbox*-platform? Dan blijft de app ook na de proefperiode gratis. Let op: je moet de app dan wel op tijd registreren om gratis van de volledige functionaliteit gebruik te blijven maken!

* De Webbox is een mediaspeler waarmee je gesproken lectuur, radio en ondertitels kunt beluisteren. Klik hier voor meer informatie over de Webbox.

 

Klik hier voor meer informatie over de Go-app >>

 

 

 

Andere interessante innovaties

  • Vivago - zorghorloge

    De Vivago is een slim horloge dat eruit ziet als een normaal (stijlvol) horloge, maar is voorzien van een geavanceerd lifestyle monitoringssysteem. Dit houdt het levenspatroon van de drager in de gaten en waarschuwt direct bij afwijkingen. Dat geeft een gerust gevoel voor jezelf en voor je verzorgers of mantelzorgers.

  • Lavicta lichaamsdroger - afdrogen zonder handdoek

    De Lavicta lichaamsdroger is er voor iedereen die afdrogen na het douchen moeilijk of oncomfortabel vindt. Bijvoorbeeld bij mindere mobiliteit, huid- of haarproblemen, of gewoon als je een hekel hebt aan je afdrogen met een handdoek.

  • Spencer® - slimme medicijndispenser

    Spencer® is een automatische medicijndispenser met alarmfunctie die op het juiste moment de juiste medicijnen in de juiste dosis uitgeeft. Voor thuis en in een zorginstelling.